Lesernes marked

Vil samle dyretjenester på ei nettside

Puseferien kattepensjonat tilbyr plass for inntil 30 katter, men etterspørselen og behovet for pass er lang større – særlig nå på sommeren. (Foto: privat)

Pelsbook er ei nettside for alle som tilbyr eller trenger pass eller andre tjenester for kjæledyr.

Nina Risvik har oppretta nettsida Pelsbook.com for alle som tilbyr pass eller andre tjenester for katt, hund eller fugl. (Foto: privat)

I snart tre år har Nina Risvik og Slawomir Lukas Baraniak drevet kattepensjonatet Puseferien i Vestrefjorden, Det har gått så bra at de stadig må avvise folk som trenger kattepass, og i sommerferien er det smekkfullt. Dessuten, poengterer Nina, er det ikke alle katter og hunder som passer til å være på pensjonat.
Derfor kom hun opp med en idé om ei nettside der alle som tilbyr eller trenger pass eller andre tjenester for kjæledyr, kan finne hverandre.
– Pelsbook skal være en slags blanding av booking.com og finn.no for dem som tilbyr eller etterspør pass og andre tjenester for katt, hund eller fugl. Etter hvert kan det hende det blir aktuelt å legge inn flere kjæledyr, men for dem som har smådyr som hamstere og lignende, er det som oftest enklere å finne venner som kan passe dem, sier hun.

For profesjonelle og privatpersoner
Tanken er at både profesjonelle og privatpersoner som tilbyr pass av dyr eller tjenester som trening og frisering av hund, skal være tilgjengelige via Pelsbook.
– I dag mottar vi bookinger til Puseferien gjennom alle mulige kanaler: Facebook, Snap, SMS, e-post, Instagram – ja, til og med på gata! Med Pelsbook blir det enklere å få bookingene samla på ett sted, samtidig som man også kan ordne betalinga der, forklarer Nina.

Brukerkommentarer
På nettsida kan man velge hvilken type tjeneste man trenger (foreløpig pass eller frisør), hvilket dyr det gjelder (katt, hund eller fugl) og hvor i landet man ønsker tjenesten. Man får så opp en oversikt over aktuelle tjenestetilbydere og kan lese mer om hver enkelt. Det er også laga til slik at man kan legge igjen og lese brukerkommentarer om hver enkelt tilbyder.
Nettsida er fortsatt bare i oppstartsfasen, og foreløpig er det ikke så mange andre enn Puseferien selv som har registrert tjenestene sine der. Men målet er at Pelsbook skal dekke pass og andre dyretjenester over hele landet.

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no