Lesernes marked

Vil etablere ungdomskafé

Deltakerne i prosjektet Mat i Lag får trening og veiledning av profesjonelle kokker. Her er det Jekaterina Borodako fra Walderhaug bakeri og konditori som underviser om muffins og kanelboller. (Foto: Privat)

Fellesverket Dragens arbeidstreningsprosjekt Mat i Lag har vært i sving siden høsten 2018, og nå er håpet å etablere en ungdomskafé i lokalene i Ålesund sentrum.

Frivillighetskoordinator i Røde Kors, Esther Bavani Appadurai Kalvø, forteller at dette handler om å legge til rette for at ungdom kan lage næringsrik og spennende mat som de kan selge rimelig til andre ungdommer.
– Mange ungdommer forsømmer sunne matvaner i hverdagen. Derfor ønsker vi å etablere en ungdomskafé, slik at ungdommene skal få utvikle egne oppskrifter og menyer samt oppleve en stolthet over egen kultur og bakgrunn, sier Kalvø.

Håpet er også at prosjektet kan lokke enda flere ungdommer til å benytte seg av aktivitetshuset.