Lesernes marked

Uteliv i høstferien?

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har nylig vært på tur i Reindalen, og hun deler gjerne sitt høstbilde derfra. DNT Sunnmøre anbefaler Reindalen som turmål i løpet av høstferien.

Denne uka er det høstferie. Om du tar hele uka fri, har mulighet til å ta ei langhelg eller bare ønsker et kort pusterom fra hverdagen: Her er noen uteaktiviteter du kan kose deg med i vårt distrikt.

Reindalen er vakker på høsten. (Foto: Audhild Gregoriusdotter Rotevatn)

Tur og natur med DNT

Tone Drabløs i DNT Sunnmøre ber interesserte gjerne ta kontakt og melde seg på til kveldsmattur og padletur onsdag denne uka.
– Barnas turlag har kveldsmattur på Tueneset fra 17:30, mens det er padletur for voksne fra Tjørvåg på Gurskøya på Søre Sunnmøre fra klokka 16:30, forteller Drabløs.
Har du nettopp fått Nytt i Uka i hånda, er det altså akkurat tid nok til å hive seg rundt og melde seg på, med forbehold om at det er ledige plasser. Begge turene er både for ikke-medlemmer og medlemmer av Den Norske Turistforening.

Tilgjengelige hytter
– Ellers står hyttene i fjellet klare til bruk. Kaldhusseter har bilvei helt fram, noe som passer veldig bra for barnefamilier. Velleseter er også en fin destinasjon for familier, med kort vei fra parkeringa, sier Drabløs.
Ellers anbefales Reindalseter, som ifølge Drabløs er en spesielt flott destinasjon på høsten.

 

(Foto: 62°Nord)

Full fart til sjøs

For de som vil oppleve mer av sjølivets gleder, arrangerer 62°Nord havrafting med RIB hver dag klokka 12 i høstferien. Turen går fra Dronning Sonjas plass i Ålesund.
Her kommer man tett på naturen og det åpne havet. Turen tilpasses etter værforholda, og kapteinen justerer farta etter passasjerenes ønske.

 

Borgund Dyreklubb innbyr til flere aktiviteter for både barn og familier denne høstferieuka. (Foto: Borgund Dyreklubb)

Aktiviteter hos dyreklubben

Borgund Dyreklubb har en rekke aktiviteter på gang i høstferieuka. Det er åpen gård alle dager fra 12-18, hvor alle kan komme innom for å hilse på og kose med dyra, og det blir fôring av hester hver dag klokka 14.
I tillegg til vanlig åpen gård, er det aktivitetsdag på onsdag, for barn fra åtte år og oppover. Det blir hestestell, hestekos og læring om dyr og fôring. For de som skal være med på dette, kreves det påmelding. Aktivitetsdagen starter klokka 10, så vær rask!

Familiehelg
Lørdag og søndag er det familiehelg: «Aktiv på gården». Her kan familier delta på fôring og stell av dyr fra klokka 10-12. Ungdommer fra Borgund Dyreklubb veileder og hjelper deltakere. Her kreves det påmelding.
– Vi vurderer også å tilby barneridning i høstferien, men avventer værmeldingene, sier prosjektleder Judith Damm, som legger til at høstferieskole for 5.-7. trinn torsdag og fredag er fullbooka.

 

På Synes Besøksgård får man kose seg med både dyr og lek. I 2018 fikk de ny, stor sandkasse. (Foto: Synes Besøksgård)

Påfugl og kalkun

Silje Skaret hos Synes Besøksgård på Vigra satser på å holde åpent lørdag og søndag.
– Det er nok avhengig av været. Vi kan ikke holde åpent hvis det styrtregner, sier hun til Nytt i Uka.
Men dersom været er på gårdens side, lover Skaret at man skal få hilse på både kalkun, påfugl, hest, kaniner, ender og katten Stinky.
– Vi har også en stor lekeplass, og vi kommer til å ha et lite kioskutsalg hvis vi holder åpent, frister hun.

 

 

 

Gjenåpning hos Sunnmøre Museum

Sunnmøre Museum i Borgundgavlen hadde offisiell gjenåpning torsdag i forrige uke, etter ombygging og forbedringer av uteområdet. Inneværende uke skjer det mye på museet.
Onsdag er det aktivitetsdag fra klokka 12-16, basert på de tradisjonsrike onsdagsaktivitetene. Her blir det mange spennende aktiviteter for barn fra 6 til 12 år, ifølge markedssjef Siw Solvang.
– Det blir eventyrstund og museumsquiz, og man får prøve seg på å lage potetkaker og potettrykk. Man kan også sy skinnposer, steike pinnebrød eller la kreativiteten blomstre ved tegnebordet, forteller hun.

 

Onsdagsaktiviteter har en lang tradisjon hos Sunnmøre Museum. Nå er de endelig i gang igjen. (Arkivfoto)

 

Nytt tilbud for ungdom
Nytt av året er en egen aktivitetsdag for tenåringer fra 13-18 år. Det skjer torsdag fra klokka 15-18.
– Ungdommene skal få prøve seg på roing, sløying av fisk, strikking og andre lærerike og morsomme aktiviteter som er knytta til kystkulturen vår, sier Solvang.
Sunnmøre Museum gjenåpner med nye åpningstider, blant anna for å nå barn og unge bedre.
– Etter ombygginga ser vi flere gode muligheter for å være et godt møtested for barn, ungdom og studenter. Derfor vil museet og kaféen etter høstferien ha fast åpningstid fra 12-18 på hverdager og fra 12-16 i helgene. Alle er velkomne hos oss, og nå er det kjempedeilig å komme i gang med aktiviteter igjen! Det har vi savna, både på grunn av koronaen og ombygginga, avslutter Siw Solvang.

 

Av Andreas G. Hesselberg