Lesernes marked

U.-KA tilbake i full sving

Det vedlagte bildet er U.-KA-styret. Komitéen Fv. Hauk Gjørtz, Nora P. Torset, Emil Olsen Rotset, Pavel Karlsen (oppe), Kristoffer Ulvahaug (nede), Antonie Minde Hunshammer.

Den tradisjonsrike kulturfestivalen U.-KA, som arrangeres av studentene ved NTNU i Ålesund, går av stabelen onsdag 9. mars.

Etter to år med avlysning eller redusert gjennomføring, er årets U.-KA-festival tilbake til normalen med et tettpakket program fylt med kulturelle innslag, sportslige aktiviteter og sosial hygge. I regi av Ålesund Studentsamfunn tar festivalen sikte på å vise frem det beste av Ålesunds kulturelle tilbud og de nydelige omgivelsene i, og rundt byen. Og det er nettopp sistnevnte som kommer til å være hovedfokus på årets festival.
– Arrangementene vil i hovedsak være rundt i sentrum for å vise frem den flotte byen vår. Etter 2 år med avlyst/redusert U.-KA-festival følte vi det var viktig å vise frem byen til alle nye tilflyttede, samtidig som gamle kjente kan feire at ting endelig nærmer seg normalen, sier PR og kommunikasjonsansvarlig Kristoffer Ulvahaug.

«Festivalen av studenter, for alle»
Selv om U.-KA arrangeres av studenter, betyr det ikke at studenter er den eneste målgruppen for festivalen. Formålet er å appellere til både barn og unge, familier og studenter, og håpet er at årets arrangementer treffer alle tenkelige målgrupper, kanskje spesielt familiedagen lørdag 12. mars.
– Vi håper at vi trekker en del familier til byen gjennom familiedagen på Ålesund Storsenter, uttaler Ulvahaug.

Kule arrangementer
Mange av arrangementene som står oppført i årets program er gode kandidater til å være det mest spennende, men for Ulvahaug personlig er det ett arrangement som peker seg litt ekstra ut:
– Konserten med Emma Jensen blir et veldig unikt arrangement som jeg ikke har sett maken til i Ålesund. Her blir det live, akustisk musikk fra seilbåt i Brosundet, midt i hjertet av Ålesund, lover han.
Utenom Emma Jensen kan årets U.-KA-festival blant annet by på U.-KA Latter med standup, quiz og musikk, bar til bar, Borgundfjordfiske, samt den tradisjonelle revyen som kickstarter festivalen. U.-KA varer fra 9. til 19. mars, og avsluttes med, det man håper blir en folkefest fylt av irske drikkeviser i akustisk besetning fra Elfap og mye smil.

Kristian Moe
kristian@nyttiuka.no