Lesernes marked

Tar seg en pause i Brasil

Monica Molvær (til venstre) tar en pause etter en spennende og intens periode som politisk rådgiver for Anniken Hauglie. (Foto: Privat)

Eventyret som politisk rådgiver fikk en brå slutt for Monica Molvær da Frp gikk ut av regjeringa og Anniken Hauglie overlot statsrådposten til Torbjørn Røe Isaksen. Nå er hun tilbake i Ålesund og skal benytte anledninga til å ta seg litt fri.

Vikarer skal styre skuta i Ålesund Sentrumsforening fram til 15. mai. Molvær reiser blant annet til Brasil i mellomtida.
– Når jeg først har muligheten, så er det riktig tid på året å reise dit. Da får jeg med meg karnevalet i Rio, sier hun.

12-timersdager

Molvær kaller perioden i Oslo for det mest intense, lærerike og spennende hun noen gang har opplevd. Behovet for en pause har hun imidlertid kjent en stund.
– I Oslo har mye handla om NAV, ingen dager var like, og det ble mye springing fra det ene til det andre. Da var jeg nødt til å skru av og på hjernen til forskjellige ting.
– Ble det slitsomt?
– Ja, det var nok det. Det ble ikke mye tid til å være sosial. Så visste jeg aldri helt når arbeidsdagen var ferdig. Det ble fort 12-timersdager, svarer Molvær.

Rydder opp i livet

Helt siden ungdomsåra har høyrekvinnen vært veldig engasjert. Akkurat det har aldri tatt slutt.
– Jeg har hatt jobber der jeg har vært alene om ansvaret. Da tar man fort med seg jobben i fritida si også. Så nå ønsker jeg meg en pause på ordentlig.
Hun har tatt en opprydning i livet sitt i forbindelse med det midlertidige oppholdet i Oslo.
– I løpet av åra har jeg takka ja til en del verv der det bare er samvittigheten som har gjort at jeg har takka ja. Nå har jeg sagt nei til gjenvalg i enkelte styrer. Som ja-menneske hoper ting seg ofte opp uten at man merker det, men noen ganger må noe lukes vekk, sier hun.

Foreløpig har Molvær unngått å møte en vegg, og hun har lært å sette pris på de få frihelgene og feriene hun har. Hun kjenner imidlertid seg selv veldig godt; det dukker opp mange nye idéer i hodet når hun har fri.
– Styret i sentrumsforeninga gleder seg nok til at det kommer spennende idéer fra meg på e-post mens jeg har ferie, avslutter hun lattermildt.

Fram til 15. mai planlegger hun også å gå litt mer turer, trene litt og ikke la andre styre dagene sine.