Lesernes marked

Suveren serie-seier for AaFK-Fortuna

AaFK-Fortuna jubler etter å ha vunnet alle årets seriekamper. Dermed får de spille kvalfisering om opprykk til første divisjon. (Pressefoto: Toril Dønheim)

Etter 12-0 borte mot Nardo i siste seriekamp, ble det en heidundrende serieseier for AaFK-Fortuna.

Ni seire på ni kamper og utrolige 41-2 i målforskjell er status for AaFK-Fortuna når årets seriespill er ferdig. Dermed ble det en suveren seier i andredivisjonsavdelinga, noe som gir rett til å spille kvalifiseringskamper om opprykk til første divisjon.
Sportslig leder Eirik Hoseth er selvsagt strålende fornøyd med det unge laget:

Klokkertro
– Jeg har klokkertro på jentene og er ganske sikker på at årets lag er godt nok til at de ville ha klart seg fint om de spilte i første divisjon, og vi håper jo at de nå skal komme tilbake dit. Det ble jo tap i kvalifiseringa både i 2017 og 2018, men i år har laget bedre forutsetninger til å rykke opp enn noen gang før. Samtidig er det ikke noen krise om det ikke blir opprykk i år – da fortsetter vi bare det gode arbeidet, så vil det bli opprykk til slutt, sier Hoseth.
Den eneste kampen der AaFK-Fortuna ikke dreiv rein overkjøring, var mot Molde.

To baklengsmål
– Det ble bare 2-1 mot Molde, men jentene kunne fort ha skåra flere mål i den kampen. Ellers kan jeg nevne at av de to måla som laget har sluppet inn i år, var det ene et selvmål og det andre et innlegg som gikk rett i mål. Det er jo litt spesielt, sier Eirik Hoseth.
Den første kvalifiseringskampen som står for døra for AaFK-Fortuna, blir først en bortekamp siste helga i oktober mot enten Frigg, Odd eller Sarpsborg 08. Deretter møter de mest sannsynlig Bossekop fra Alta.

Av Kenneth Kamp