Lesernes marked

Sunnmørsposten kjøper Nytt i Uka

 

Sunnmørsposten kjøper opp Nytt i Uka. Fra høyre: Kåre Stig Nøstdal, Steinar Giske og Kjell Slinning.

Sunnmørsposten som er en del av Polaris Media Nordvestlandet, har inngått avtale med eierne av Media Vest AS, utgiver av Nytt i Uka, om kjøp av 100% av aksjene i selskapet.

Nytt i Uka utgis i Ålesund og distribueres gratis til husstandene i Ålesund og nærliggende kommuner i et ukentlig opplag på ca 40.000. Driften av Nytt i Uka skal videreføres, og det vil også bli vurdert å utvide tilbudet til Nytt i Uka sine lesere og annonsører.

– Vi etablerte Nytt i Uka i 1985, og har etter dette utviklet avisa til ett av landets mest vellykkede prosjekt for gratis fulldekning av en lokalavis. Eierne opplevde nå at tiden var inne for å overlate virksomheten til en annen aktør, sier Steinar Giske, medeier og representant for eierne av Media Vest AS.

– Vi mener at Sunnmørsposten er det rette valget av annen aktør som kan føre Nytt i Uka videre. Sunnmørsposten har vist at de kan balansere sin rolle som ledende mediehus for Nordvestlandet, kombinert med eierskap i lokale mediehus i den samme regionen, sier Giske.

– Dette er en svært god og spennende løsning for oss. Å få inn en så stor og profesjonell eier, vil tilføre oss ressurser og kompetanse som vil øke utviklingskraften vår og mulighetene fremover til å lage en enda bedre avis. I tillegg innebærer det at vi vil kunne tilby annonsekundene våre gode digitale tilleggsprodukter vi i dag ikke har tilgang til, sier Kåre Stig Nøstdal, redaktør og daglig leder i Nytt i Uka.

Kjøpet av Nytt i Uka utvider Sunnmørsposten sin rolle som eier av mediehus på Nordvestlandet. Fra før er Sunnmørsposten eier av Møre-Nytt, Vestlandsnytt, Vikebladet Vestposten og Mediehuset Nyss på Sunnmøre, Fjordenes Tidende, Fjordabladet og Fjordingen i Nordfjord og Mediehuset Skjåk Mediautvikling (utgiver av Fjuken) i Ottadalen, som igjen er eier av Vigga og Dølen (50%) i Gudbrandsdalen.

Sunnmørsposten er en del av Polaris Media Nordvestlandet, som etter oppkjøpet består av 15 mediehus med 80.000 abonnenter i tillegg til Nytt i Uka. Polaris Media Nordvestlandet er et underkonsern av Polaris Media ASA, som er blant de raskest voksende mediekonsernene i Norden, med totalt 51 mediehus, 552.000 abonnenter og om lag 3,7 mrd. kr i omsetning.

– Nytt i Uka har over flere tiår utviklet en sterk posisjon i sitt dekningsområde.  Sunnmørsposten vil bidra til at denne posisjonen blir utviklet videre gjennom å tilføre vår kompetanse som driver av lokale mediehus. Nytt i Uka er et populært og verdifullt tilskudd til mediemangfoldet på Sunnmøre, og det skal mediehuset være også i fortsettelsen, sier adm. dir. i Sunnmørsposten, Kjell Slinning.