Lesernes marked

Suksess med bodega i Oslo

Andreas Ottosen med et brett fullt av LA subs på åpningsdagen for Mike’s Corner i Oslo. (Alle foto: akam1k3)

Zuuma-gründer Andreas Ottosen er også medeier i Mike’s Corner, som nylig åpna i Bjørvika i hovedstaden.

Mike’s Corner er inspirert av bodegaene i New York, forteller Andreas.

Hovedeieren bak Mike’s Corner er Michael «Mike» Angeles, kjent som akam1k3 og mange-årig fotograf for Karpe. Med seg på laget har han dessuten
Karpes Chirag Patel, bargründer Misgina Ghebremeskel – og altså Andreas Ottosen.
Andreas forteller om bakgrunnen for konseptet og samarbeidet:

Drømmen til Mike
– Mike fortalte meg for flere år siden at han alltid hadde drømt om å gjøre et matkonsept i Oslo, og så spurte han om jeg ville være med å utvikle det. Vi ble kjent i forbindelse med at Zuuma har levert mat når Karpe har vært i området, og særlig fikk vi god kontakt da Karpe var på Giske og spilte inn SAS-plata. Da ble det mye prat om mat!
Andreas har hatt hoved-ansvaret for å utvikle menyen, etter hvert sammen med han som ble ansatt som kjøkkensjef, Jonathan Hagen. Spesialiteten er LA subs, men det er også andre ting på menyen – og slett ikke bare mat:

Andreas og kjøkkensjef Jonathan Hagen på kjøkkenet.

Bodega à la NY
– Dette er en type sted som har mangla i Norge til nå. Inspirasjonen er bodegaene i New York, der man kan få tak i alt fra baguetter til tannbørster og doruller. Man KAN få kjøpt begge deler på Mike’s Corner, men vi selger nok mer av øl og subs, forklarer han med en liten latter.
Forskjellen på LA subs og mer tradisjonelle baguetter, forklarer han i grove trekk med at LA subs har mye mer garnityr, i tillegg til at de har mindre og mykere brd.
Da Mike’s Corner åpna for ei drøy uke siden, var det smekkfullt. Også folk fra ålesundsområdet sjekka ut plassen:
– Ja, det var noen ålesund-ere her på åpningsdagen, og det er flere som har spurt om når Mike’s Corner kommer til
Ålesund. Akkurat dét er nok litt fram i tid, men vi er overbeviste om at dette er et konsept som vil fungere også andre steder i landet, og vi håper at vi kan åpne flere etter hvert, sier
Andreas Ottosen.

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no

Andreas Ottosen. (Foto: Kenneth Kamp)