Lesernes marked

Stiller ut i Kongens gate

Guttorm Osnes stiller ut over 60 bilder i Kongens gate. Her med et bilde av en kjent ulsteinviking; Rune Ertesvåg.

Guttorm Osnes fra Ulsteinvik stiller ut kunsten sin i Ålesund for første gang. Det skjer i de gamle lokalene til
Serieantikvariatet fra denne uka.
Osnes gikk ut fra kunstskolen Florence Academy of Art i Sverige i 2015, som eldste student (51 år). Nå bor han i Ålesund. Han har mange års erfaring som tegner og maler, og det er klassisk, figurativ malerkunst som er fokuset.
– Jeg begynte å tegne igjen i 2005, da jeg bodde i Lillestrøm-området. I skolealder var jeg den gutten i klassen som tegna hele tida. Jeg hadde heldigvis en lærer som forsto behovet mitt for å tegne, flirer han.

Fra Jesus til Paus
Osnes har laget mange portretter, blant annet av Karsten Warholm, Jahn Teigen, Ole Paus, Jesus og andre kjente personligheter.
– Hvordan definerer du kunsten din?
– Det er litt vanskelig. For meg er det læring hele veien. Etter kunststudiet har jeg forsøkt å definere hvilken kunstner jeg vil være. Egentlig maler man litt av seg selv i bildene, svarer han.
– Det ser ut som du er opptatt av mennesket?
– Ja, det er jeg. Mange av personene har noe helt spesielt, for eksempel Jahn Teigen. Jeg liker også å variere mellom mennesker, dyr og natur.
Utstillinga står ut august måned.