Lesernes marked

Stedet for sysling og litt til

Annette Vartdal (i midten) synger og spiller «Du vet vel om at du er verdifull» sammen med sosialfaglig leder Kristine Hurlen (t.v.) og ansvarlig for Kunstkime, Erika Solli.

Det var fullt inne og kø utafor da Stedet hadde offisiell åpning på torsdag.

«Stedet» er de nye lokala til Frelses-armeen innerst i Keiser Wilhelms gate. Her kan man komme og drive med
ulike aktiviteter på Sysselverket hver tirsdag og torsdag, på dagtid. I tillegg er det klubblokale for gatefotballaget, og både Kunstkime og turgruppa styres herfra, opplyser Britt Roald Nesvik, som er avdelingsleder for Stedet og Sysselverket.
– Vi har leid lokala siden i fjor, og har rydda, vaska, lagt teppefliser, pussa opp og fått det veldig fint! Egentlig skulle vi ha åpna tidligere, men på grunn av koronaen har det blitt utsatt. Vi har likevel hatt litt aktivitet her siden før sommerferien, med tre til åtte brukere om gangen. Nå når vi har hatt offisiell åpning, håper vi at flere vil komme, sier Nesvik.

Annette Vartdal (i midten) synger og spiller «Du vet vel om at du er verdifull» sammen med sosialfaglig leder Kristine Hurlen (t.v.) og ansvarlig for Kunstkime, Erika Solli.

Rusfrie sysler
Blant aktivitetene en kan holde på med på Sysselverket, er det en lett blanding av tradisjonelt kvinnelige, tradisjonelt mannlige og mer «kjønnsnøytrale» sysler: Her kan man blant anna drive med søm og håndarbeid, fargelegge eller snekre litt. Etter hvert er det meninga å utvide med flere aktiviteter, og kan hende også flere åpne dager.

Britt Roald Nesvik er avdelingsleder for Stedet/Sysselverket og aktivitetsleder på Varmestua.

– Dette er et gratis tilbud for alle, men det er spesielt retta inn mot mennesker som trenger å ha noen rusfrie timer, samtidig som de gjør noe kjekt og meningsfylt. I motsetning til for eksempel Varmestua, må man nemlig være rusfri for å få komme inn på Sysselverket. Hva man gjør dagen før eller dagen etter, bryr vi oss ikke med, men når man er her, skal man ikke være rusa. Og så håper vi at det blir så kjekt å være her, at noen klarer å velge bort rusen disse dagene – og at de kanskje kan klare flere rusfrie dager etter hvert, sier Britt Roald Nesvik.
I tillegg til å huse Sysselverket, er altså Stedet også et hovedkvarter for gatefotballaget, turgruppa og Kunstkime. Det siste er et opplegg der man kan få uttrykke tanker og følelser gjennom kunstmaling.

Av Kenneth Kamp