Lesernes marked

Starter «rullehall»

Arbeidet med den nye rullehallen under Barnas Lekeland er i full gang. (Foto: Privat)

I august åpner Ålesund Rullehall i Spjelkavika. Her blir det nesten 800 kvadratmeters moro for alle som liker rullebrett og sparkesykler, ifølge initiativtakerne.

Det er Ålesund Rulleforening som står bak initiativet. De har sågar med seg en tidligere proff-skater på laget når hallen planlegges og utformes.

Slik blir én del av hallen som totalt utgjør opptil 800 kvadratmeter.

Eneste innendørs
Rullehallen blir å finne i kjelleren på Barnas Lekeland i Vasstrandvegen, og den kommer til å være den eneste innendørs-rullehallen i distriktet ved åpninga.
– Vi har lenge ønska oss en plass å være for inne-skating. Tidligere var det en skatehall i kjelleren i Pinsekirka på Moa, men da den forsvant fantes det ikke lenger noe innendørs tilbud til skaterne, forteller Jan Ivar Wolstad.

– Alle skal ha råd
Sparebanken Møre er hovedsponsor og fullfinansierer prosjektet. De gir også penger til drift ei god stund etter åpning, og det kommer trolig noen drypp derfra til årlig vedlikehold også, ifølge Wolstad.
– Hva vil det koste å bruke hallen?
– Man kan bli medlem, men avgifta skal være veldig rimelig. Alle skal ha råd til dette! Dessuten blir det gratis utlån av skateboard og sparkesykler, slik at det gir minimale økonomiske inngrep for folk som vil være med, opplyser Wolstad.
Rullehallen skal også brukes til kursvirksomhet, «jenteskate» og anna trivelig opplegg for interesserte.

Av Andreas G. Hesselberg