Lesernes marked

Spillerpresentasjon AaFK Fortuna

AaFK Fortuna hadde full kontroll i 2. divisjon forrige sesong og sikret seg et velfortjent opprykk. Nå går sesongoppkjøringa mot slutten, og trener Frode Fagermo, sammen med laget, er klar til å bevise at de hører hjemme på et høyere nivå.

Det jobbes hardt inn mot ny sesong i AaFK Fortuna. Halvannen uke før seriestart mot Åsane på Color Line Stadion er trener Frode Fagermo klar på at det ikke hviles på laurbæra før de skal ta fatt på en ny sesong:
– Vi har trent godt og hardt. Vi har også økt treningsmengden så vi har en høyere treningsdose, og vi har generelt trent med en høyere intensitet for å tilpasse oss nivået og et tempoet i 1. divisjon, sier han.

Koronautbrudd og landslagssamlinger
Oppkjøringa til ny sesong har derimot vært langt fra ideell for Fagermo og resten av laget. Selv om alt av restriksjoner har forsvunnet og de fleste har gått over til å leve et ganske normalt liv igjen, har også AaFK Fortuna, i likhet med AaFKs herrelag, fått merke pandemien. I tillegg til spillere på landslagsoppdrag for ulike aldersbestemte landslag, har AaFK Fortuna-troppen også hatt sin andel av koronautbrudd gjennom sesongoppkjøringa:
Hvordan føler du at oppkjøringa har vært?
– Januar var knallbra. Da var det skikkelig bra, men i løpet av februar fikk vi voldsomme koronautbrudd med 7-8 spillere samtidig, kombinert med at vi hadde fem spillere som var på landslag. Det gjorde at vi var færre på trening og kvaliteten falt. Nå har vi kommet inn i det igjen, og siste delen av februar og mars har vært strålende, uttaler Fagermo.

Ett nivå opp
Han er også klar på at laget hans er bedre enn 2. divisjonsnivå, noe de viste gjennom hele fjoråret, både i seriespill, men også i cupsammenheng der de knuste Toppserielaget Lyn 4-1 og spilte jevnt med seriemester Sandviken (nå Brann) gjennom en hel kamp før det raknet litt på slutten (tapte 0-3). Fagermo utelukker ikke at man vil se en formasjonsendring i løpet av kommende sesong, men slår fast at det i utgangspunktet handler om å finpusse og forbedre formasjonen og spillestilen som brakte stor suksess i 2021-sesongen. Dersom dette gjøres på en god måte, er det nok ingen grunn til at AaFK Fortuna-jentene ikke skal oppnå trenerens målsetning for 2022-sesongen:
– Målsetninga er at vi skal være med og hevde oss. Vi skal være med å prege hver kamp vi spiller, og det ultimate målet blir å befeste vår plass i 1. divisjon, avslutter Fagermo.
Årets tropp som skal ikle seg den oransje og blå drakta kommende sesong, består av mange unge, spennende og talentfulle spillere som sirkulerer på aldersbestemte landslag, kombinert med noen spillere med mer erfaring fra toppfotballnivå. AaFK Fortuna anno 2022 er som følger:

Benedicte Lund Berge: 19 år, 05.03.03

Posisjon: Keeper
Tidligere klubber: Blindheim IL
Interesser: Se serie og film.
Trenerens ord: En veldig god og rutinert keeper tross sin unge alder. Landslagsspiller og kan ha ei kjempeutvikling.

 

 

Lone Vartdal Forberg: 15 år, 11.04.06

Posisjon: Keeper
Tidligere klubber: Sykkylven
Interesser: Spille fotball
Trenerens ord: J16 landslagsspiller. Veldig ung, men et skikkelig råtalent
som har alle muligheter til å bli en skikkelig god keeper.

 

Daniela Dögg Guðnadóttir: 21 år, 31.12.2000

Posisjon: Back/kant
Tidligere klubber: Breiðablik
Interesser: Være med familie, venner og spise god mat
Trenerens ord: Islandsk vulkan. Ekstremt energisk og hardtarbeidende spiller med en vanvittig mentalitet.

 

 

 

Vilde Skaar Kroken: 20 år, 31.05.01

Posisjon: Back
Tidligere klubb: Langevåg IL
Interesser: Elsker å male
Trenerens ord: En veldig klok fotballspiller med et godt fotballhode. Smart og dyktig pasningsspiller.

 

 

Ellijanne Anderson: 19 år, 09.11.02

Posisjon: Midtstopper
Tidligere klubb: Eid
Interesser: Være med venner
Trenerens ord: Viste gjennom fjorårssesongen at hun har noen voldsomme evner som midtstopper. En veldig spillende midtstopper. Flink og ferdighetsmessig veldig god. En moderne midtstoppertype.

 

 

Mette Osvold Muri: 25 år, 01.03.97

Posisjon: Midtstopper/midtbane
Tidligere klubber: Sif/Hessa
Interesser: Lika å gå tur i fjellet, og være med venner og familie
Trenerens ord: Kaptein og vært det i all evig tid. Rutinert, trygg, god, veldig bestemt og en som driver laget fremover. En viktig nøkkel for oss.

 

 

Madelen Eid: 16 år, 31.03.05

Posisjon: Midtstopper
Tidligere klubb: Hødd
Interesser: Henge med venner, trene
Trenerens ord: J17 landslagsspiller. Veldig spennende type som er ekstremt treningsvillig og veldig målbevisst. Hun vet nøyaktig hvor hun ønsker å komme og er en superspennende type.

 

 

Helle Olsen Rindal: 17 år, 06.06.04

Posisjon: Midtstopper
Tidligere klubb: Guard
Interesser: Være med venner
Trenerens ord: J19 landslagsspiller. Drivende god og har kommet veldig langt i utviklinga allerede. I tillegg til ferdigheter med ball så har hun en ekstrem hurtighet som er betryggende for oss.

 

 

Nora Myklebust Ferstad: 20 år, 26.12.01

Posisjon: Venstreback
Tidligere klubber: Blindheim og Sandviken
Interesser: Ut på tur, vær med venner, finne på nokke tull.
Trenerens ord: Rutinert spiller selv om hun bare er 20 år. Kommer fra Sandviken (nå Brann) og har rutine fra toppnivå. Sylskarpt venstreben og god på dødball. En veldig sterk back.

 

 

Anna Lervik: 16 år, 24.06.05

Posisjon: Venstreback
Tidligere klubb: Herd
Interesser: Fotball, ski, vær med venner
Trenerens ord: J17 landslagsspiller. En fryktelig bra fotballspiller med veldig gode ferdigheter. Har jobbet mye på egenhånd med ferdigheter og kommer til å bli en superspennende spiller. En veldig offensiv spiller som vil opp og frem i bana som gjør henne til en veldig spennende backtype.

 

 

Oda Sperre Tennfjord: 24 år, 18.08.97

Posisjon: Midtbane (potet)
Tidligere klubber: Ravn, Herd, Volda, Leeds
Interesser: Fart og spenning
Trenerens ord: Har vært med fryktelig lenge og er litt potet. Vi kan bruke henne litt overalt, som midtstopper, anker og indreløper. En veldig klok spiller med en fryktelig ro over seg. Blir ikke stressa og klarer å være lugn i alle situasjoner.

 

 

Natalie Granvang Nilsen: 26 år, 01.06.95

Posisjon: Midtbane
Tidligere klubber: Varde, Raufoss, Lyn og Fart
Interesser: Tilbringe tid med familie og venner, og reise.
Trenerens ord: Fjorårets toppscorer med 11 mål og spilleren med mest toppfotballerfaring i troppen. En drivende god midtbanespiller som kan bekle mange roller. Veldig fotballsmart som gjør at hun løser alle oppgaver. En superviktig spiller for oss.

 

 

Agata Droździk: 29 år 28.01.93

Posisjon: Midtbane/kant
Tidligere klubber: Polen Ts Mitech Żywiec, Bergsøy, Hødd
Interesser: Gå på fjell, tilbringe tid med familie
Trenerens ord: Vår polske venninne som bare blir bedre og bedre. Vanvittig løpskapasitet og målfarlig. Står aldri i ro og utgjør en trussel for motstanderne hele tida.

 

 

Ange Danelle Bizohera: 19 år, 28.04.02

Posisjon: Midtbane
Tidligere klubber: Skodje IL og Herd SK
Interesser: Utforske naturen, være med familie og venner
Trenerens ord: Kom i fjor sommer og er en veldig fin fotballspiller. Fotballklok og fysisk sterk med et veldig godt ferdighetsregister. En veldig spennende midtbanetype.

 

 

Nora Harnes Håheim: 19 år, 14.03.02

Posisjon: 10’er/kant/spiss
Tidligere klubb: Harøy, Gossen, Træff, Molde
Interesser: Bruke tid med familie og venner
Trenerens ord: Kommer fra Molde og det er knyttet mye forventninger til henne. Ønsket rundt om i Toppserien. Brukt januar til å omstille seg til våre treningsmetoder, og blir bare bedre og bedre. En superspennende offensiv midtbanespiller som vi gleder oss veldig til å se i år.

 

 

Teresa Marie Mesaros Lode: 21 år, 24.02.01

Posisjon: Kant
Tidligere klubb: Sandnes Ulf, Hinna, Bryne
Interesser: Være med venner
Trenerens ord: Kom i fjor sommer fra Bryne. Kantspiller med kjempeevner. Rask og en bra avslutter med litt «manneskudd». Sinnsykt mye trøkk i beinet. Gjennombruddshissig og målfarlig. En veldig fin kanttype.

 

 

Guro Hammer Røn: 17 år, 05.11.04

Posisjon: Spiss og kant
Tidligere klubb: Blindheim IL
Interesser: Henge i naturen
Trenerens ord: J19 landslagsspiller. Enorm kraft og enorm fysisk tilstedeværelse. Målfarlig og har en enorm stor grad av hurtighet. Kjempespennende type hun også.

 

 

Jenny Eilertsen Fylling: 19 år, 11.01.03

Posisjon: Midtbane
Tidligere klubb: Langevåg
Interesser: Skole, fotball og familie
Trenerens ord: En typisk sterk ferdighetsmessig spiller. Veldig god grunnteknikk og vanskelig å ta ballen fra. God på små flater. Ung, men blir spennende fremover.

 

 

Anna Brenne: 20 år, 01.11.01

Posisjon: Spiss
Tidligere klubb: Sykkylven IL og FK Sykkylven
Interesser: Ski og være med venner/familie
Trenerens ord: Kom tilbake på slutten av fjoråret etter et år med korsbåndsskade. En notorisk målscorer og er sannsynligvis troppens beste avslutter. Scorer fra nesten alle vinkla til enhver tid. Det blir veldig spennende å få hun i gang i år og få sett hva hun kan bidra med fordi hun er en vanvittig målscorer.

 

 

Lise Janbu Eide: 29 år, 05.06.92

Posisjon: Spiss
Tidligere klubber: Elnesvågen og Omegn IL, Træff, Vålerenga, Urædd, ØHIL, Fart, Charlton Athletic
Interesser: Reise, fjellturer, stå på ski, være med venner, trening eller se en god tv-serie
Trenernes ord: Veldig rutinert og er den sammen med Natalie med mest toppfotballerfaring. Veldig dyktig i avgjørende situasjoner, og med sin rutine og klokskap kan hun bidra i de virkelig viktige kampene. En viktig bidragsyter.

 

 

 

Kristian Moe
kristian@nyttiuka.no