Lesernes marked

Spellemann-nominert trio til T2 og ID-huset

Hedvig Mollestad trio spiller på T2 i Ålesund neste torsdag og på ID-huset i Brattvåg neste fredag. (Pressefoto: Julia Marie Naglestad)

Hedvig Mollestad trio, instrumental-jazzrocktrioen med Ålesunds egen supergitarist i spissen, spiller på T2 neste torsdag og på ID-huset neste fredag.

Fjorårets album fra Hedvig Mollestad trio, «Ding Dong. You’re Dead», fikk – som alle utgivelsene fra denne gjengen – strålende kritikker både i norsk og internasjonal musikkpresse. Plata er også nominert til årets Spellemannpris i klassen for rock. Det setter Hedvig pris på:
– Vi har jo vært nominerte én gang før også, i 2013, men det som er ekstra kjekt i år, er at det er enda et instrumentalt jazzrockband, Kanaan, som er nominert i rock-klassa. Det er en utvikling som jeg synes er veldig kul, sier hun.

Spellemann i fjor
Som soloartist fikk Hedvig Spellemannprisen i «åpen klasse» i fjor for «Ekhidna», som var skrevet som et bestillingsverk til Vossajazz. Og jammen er hun nominert i åpen klasse i år også – denne gangen for «Tempest Revisited», som opprinnelig var et bestillingsverk til feiringa av 20-årsjubileet til Parken kulturhus i 2018!

Hedvig Moldestad trio. (Pressefoto: Julia Marie Naglestad)

– Endelig dans på borda
Sist Hedvig spilte hjemme i Ålesund, var også med trioen, da på Parken kulturhus, i forbindelse med lanseringa av «Ding Dong …» Denne gangen er det altså byens nyeste scene, T2, som får besøk. Det blir en annerledes spilleopplevelse, og det gleder hun seg til:
– Det er veldig kjekt at Ålesund etter hvert har fått så mange forskjellige spillesteder som passer for ulike typer musikk. At vi nå skal spille på et sted der vi kommer nærmere på publikum igjen, blir veldig kjekt. Nå kan vi endelig danse på bordene igjen!

Varierer spillesetta
Hovedvekta av musikken vil bli henta fra «Ding Dong …»-albumet, forteller hun, men det blir nok litt forskjellig fra andre steder også:
– Vi liker å variere litt på setta, og ofte sitter vi på flyet og snakker om hva vi vil spille. Det tar vi litt etter hva vi føler for, sier Hedvig.

Europa og miniøya
Framover blir det mest spilling i helgene for trioen. Til sommeren skal de litt rundt i Europa, både til Nederland, Italia, Polen og Tyskland. Og så skal de spille på en litt annerledes festival her hjemme:
– Vi skal spille på Miniøya! Vi har tidligere holdt en del konserter på ungdomsskoler og slikt, men det blir første gang vi spiller på en festival for barn, så det blir spennende, sier Hedvig Mollestad.

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no