Lesernes marked

Slik blir nye Kolvikbakken ungdomsskole

Fra venstre: Jonas Berger (prosjektansvarlig hos ÅKE), Eirik Tvedt Holmelid (rektor) og Vidar Hofseth (prosjektleder for Xpro AS)
Mat- og helserom.

Den nye ungdomsskolen nærmer seg å bli ferdigstilt.

Etter at gamle Kolvikbakken ungdomsskole ble revet, har det blitt jobbet på spreng for å ferdigstille den nye skolen innen tidsfristen. Bygget, som fra høsten av blir nye Kolvikbakken ungdomsskole, får plass til 450 elever og 55 ansatte.
Skolen blir et kompakt bygg som utnytter det begrensede arealet til det ytterste, og skal være et stort og åpent fellesareal bestående av kantine, bibliotek og amfi. Den blir også etter alle solemerker byens mest moderne skolebygg.

Gymsal.

I rute
Etter planen skal overlevering av selve bygget skje fredag denne uken, mens utearealet har overlevering 19. mai. Prosjektleder for Xpro AS, Vidar Hofseth, forteller at de er helt i rute og at framdrifta har gått etter planen, tross noen koronautfordringer:
– Framdrifta har gått på skinner, og det blir overlevering på kontraktsdato. Vi har hatt utfordringer med korona, både i tidligfasen der det var vanskelig å få tak i nok arbeidsfolk, og nå i sluttfasen der vi har hatt jevnt mange syke. Det at vi ser ut til å komme i mål etter planen, er jeg veldig godt fornøyd med, sier han.
Det eneste som gjenstår nå, er den siste finishen og litt småpirk. I tillegg skal løst inventar som pulter, stoler og bord tas imot og installeres i løpet av de kommende ukene. Utenom dette er det bare et par kunstprosjekter som skal arbeides med i april og mai, før innflytting av administrasjon forhåpentligvis kan starte før ferien. Så blir det innrykk av elever til skole-start.

– En stor glede
Rektor ved Kolvikbakken ungdomsskole, Eirik Tvedt Holmelid, er strålende fornøyd med den nye skolen og ser virkelig frem til innflytting:
– Det blir en stor glede og noe vi har ventet på veldig lenge. Historikken rundt renovasjonen av Kolvikbakken ungdomsskole er lang, og etter tre år på midlertidig skole med trange arealer, blir innflyttingen en stor motivasjon for både elever og ansatte, uttaler Holmelid.

Holmelid forteller også at den nye skolen er bygget med tanke på en god praktisk-estetisk tilnærming med stor gymsal, rom for alle praktiske fag og store klasserom. Dette skal sørge for en god og variert opplæring innenfor klasserommets vegger, noe som er i tråd med den nye læreplanen.
– Vi håper det blir en aktiv og levende skole der elevene gjennom samarbeid og aktiviteter får god opplæring, poengterer han.

Kristian Moe
kristian@nyttiuka.no