Lesernes marked

Seniorfestival over hele kommunen

Årets Ålesund seniorfestival starter på mandag og varer gjennom hele neste uke. Det blir arrangementer i alle Ålesunds kommunedeler, opplyser festivalstyret, her representert ved Roy Asle Andreassen, Kari Skudal Aase og Kurt Sagen.

Det blir arrangement i alle kommunedeler når Ålesund senior-festival går av stabelen neste uke.

Årets utgave av Ålesund seniorfestival blir den største noensinne. Tidligere har seniorfestivalen hørt til gamle Ålesund kommune, men med storkommunen blir det selvsagt kulturoppleveleser i alle
kommunedelene.
Bredden i årets seniorfestival gjenspeiler seg også i styret, der lepsøyingen Roy Asle Andreassen kom inn i vår:
– For meg var det et sterkt ønske at vi skulle utvide festivalen slik at vi fikk med alle kommunedelene. Takka være at vi fikk ekstra midler, har vi fått det til, sier Andreassen.

Stor satsing
Det blir mange konserter rundt omkring på de ulike institu-sjonene, og alle disse blir gratis. I tillegg blir det også noen større konserter, der Ingrid Bjørnov nok blir rosinen i pølsa for mange:
– Vi har satsa stort på bookinga i år. Ingrid Bjørnov er en dyr artist, men så trekker hun folk også. Dette er noe vi aldri hadde fått til uten et godt samarbeid med Flan Booking, sier booking-
ansvarlig Kurt Sagen – før Andreassen legger til:
– Vi hadde heller aldri fått det til uten Kurt, som kan alt om musikk lokalt!

Høydepunkt
Ålesund seniorfestival starter mandag 27. september. Utenom de mange omsorgs-senterkonsertene, kan vi nevne åpningskonsert i Spjelkavik kirke med Ytre Suløens jass-ensemble og Tricia Boutté på tirsdag, Ålesund stryke-kvartett på ID-huset i Brattvåg på onsdag, Ingrid Bjørnov på Gomerhuset på torsdag og markering av FNs internasjonale eldredag i Rådhussalen på lørdag, med Jan Inge Sørbø, André Ulveseter og Møre Swing Band. Alzheimerdagen skal også markeres; det skjer i Volsdalen menighetshus på onsdag, der det blir paneldebatt og visning av teaterdialogen «Skumringstimen» med Peter Drabløs og Astrid Overaa.

Av Kenneth Kamp