Lesernes marked

Satser i det små

Isak «Shorty» Kvamme og Frank Odin Grønvik har starta klesmerket Promille. Klærne sys i Portugal og broderes i Ålesund, hjemme hos Frank. (Foto: privat)

«Promille» er navnet på Ålesunds nyeste klesmerke.

Det er kameratene Isak Kvamme (betre kjent som artisten Isak Shorty) og Frank Odin
Grønvik som står bak klesmerket Promille. Foreløpig har de bare lansert en hvit T-skjorte med logo på, men det kommer mer:
– Vi jobber med en ny kolleksjon med flere typer plagg, flere farger og et mer sporty og lekent design, forteller Isak.

Det starta med det Isak mener er «verdens beste hvite t-skjorte», men nå har de på gang en større og bredere kolleksjon. (Foto: Promille)

«Verdens beste»
Klærne produseres i Portugal og broderes hjemme hos Frank her i Ålesund – som regel kombinert med at det strømmer høy musikk ut av høyttalerne. Ifølge Isak var det langt fra enkelt å finne den rette produsenten:
– Før vi begynte med Promille, drev jeg og leita lenge etter verdens beste hvite t-skjorte: den som sitter perfekt, har det beste stoffet og er akkurat passe tung. Den T-skjorta er det vi har
funnet!
Selv om de foreløpig ikke har hatt noe anna til salgs enn hvite T-skjorter påbrodert «Promille» med bokstaver eller tall, har
mottakelsen vært god:
– Det er fint å starte noe i Ålesund, for folk er flinke til å støtte opp, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Mange synes det er flott at det står «Promille Ålesund» på lappen i nakken, sier han.

De små detaljene
Han forteller at bakgrunnen for at han og Frank starta Promille, er at de begge har interesse for klær. Da koronaen slo til i fjor, fikk de hver for seg lyst å starte et klesmerke, og så snart de oppdaga at de begge gikk med de samme tankene, var veien kort til å slå seg sammen. Deretter bala det hele på seg ganske fort.
Navnet Promille hadde Frank allerede tenkt ut, og Isak tente umiddelbart på ideen:
– Ordet «promille» er et stilig
ord som ser visuelt pent ut. Dessuten handler det jo ikke bare om alkohol, men er en måleenhet som betyr «en tusendel». For oss handler det om de små detaljene som utgjør forskjellene – eller litt som Ålesund, som ikke er den største byen i Norge, men som betyr mye i det store bildet. I kolleksjonen vår er det nettopp de små detaljene vi er opptatt av, forklarer han.

Klær og musikk
Isak bor i dag i Oslo, der han bruker mye tid på å lage musikk, i tillegg til at han jobber i klesbutikken Past Vintage, en del av Livid-kjeden, på Grünerløkka. Den kombinasjonen trives han veldig godt med:
– Klær og musikk har alltid vært de to store interessene mine, sier Isak Kvamme.