Lesernes marked

Rastebord på grillen

Rastebordet, som var ei gave fra LHL Ørskog, Haram og Skodje, er nesten helt oppbrent etter at noen la det på grillen ved gapahuken på Tueneset natt til søndag. Fire-fem sekker ved og bokkassestativet til Ålesund bibliotek ble også brent opp. Hærverket er anmeldt. (Foto: LHL Ålesund, Sula og Giske.)

Et av rasteborda til LHL ble brent på grillen ved gapahuken på Tueneset natt til søndag.

Bare to uker etter at Tueneset kystforening fikk tent på bord og benker, har noen kasta et av rasteborda til LHL på grillen.
Leder for Landsforeninga for hjerte- og lungesyke i Ålesund, Sula og Giske, Inger Lise Råket, fortviler:

Helt oppbrent
– Vi oppdaga det søndag morgen. Bordet, som var ei gave fra LHL Ørskog, Haram og Skodje i forbindelse med åpninga av trimparken for et par år siden, var helt oppbrent. I tillegg hadde de brent fire-fem sekker med ved og stativet der Ålesund bibliotek hadde bokkasse. Dessuten var det mye rot og boss overalt, forteller hun.
Hærverket er anmeldt til politiet, og LHL har nå søkt om få sette opp overvåkingskamera ved gapahuken.

– Ikke russen
17.-maihelga skjedde det tilsvarende hærverk på Tuneneset, da Tueneset kystfortforening fikk påtent bord og benker. Ifølge lederen for kystfortforeninga, Børre Thorsen, har det vært mye hærverk og forsøpling denne våren:
– Etter det som skjedde for to uker siden, gikk vi vakt et par kvelder, men fant ikke annet enn russ som koste seg og oppførte seg fint. Vi er helt sikre på at det ikke er russen som har gjort hærverket, presiserer Thorsen.

Nytt problem
Kystfortforeninga valgte å ikke anmelde skadeverket, men dersom det skjer flere ganger, vil også de anmelde. Foreninga kommer også til å kontakte LHL med tanke på å gjøre felles tiltak mot hærverket.
– Vi har aldri tidligere hatt problemer med hærverk på Tueneset og tror det må ha en sammenheng med at det er mye hormoner som slippes løs i forbindelse med gjenåpninga etter korona-nedstenginga, sier Børre Thorsen.

Av Kenneth Kamp