Lesernes marked

Pønk for AaFK

Den første singelen fra Dørene Åpnes er en høyenergisk pønk-låt som hyller AaFK og hetser motstanderne med et lite blink i øyet – i god fotballsang-ånd. Bildet ble til som en spontan gimmick blant rekvisittene i Flyndrefanten Recordings i ID-huset. (Pressefoto)

Dørene Åpnes hyller AaFK med pønk-fotballsangen «Vi e tebake».

Fotballsanger finnes det mange av, men pønk-fotballsanger er mer sjeldne. Mandag slipper Dørene Åpnes sin aller første singel, en reinspikka pønklåt som feirer at At AaFK endelig er tilbake i den øverste divisjonen.
Bandets anonyme vokalist, gitarist og bassist forteller at låten skiller seg litt ut fra de andre sangene til Dørene Åpnes. De hadde ikke engang planlagt at det skulle bli en fotballåt, forteller han.

– En overraskelse!
– De andre låtene våre er seigere, men denne er full av trøkk og energi. Låten ble til ved at trommisen begynte å spille noen rytmer, mens jeg fulgte opp med gitar. Så starta jeg å synge, og plutselig ble det en fotballsang. Det kom som en overraskelse!
Trommisen har for øvrig lang fartstid som musiker og har spilt med flere rimelig kjente og anerkjente sunnmørsband, mens vokalisten/gitaristen/med mer (som egentlig er trommis, han også) har hatt en litt mer av og på-tilknytning til musikklivet. De begynte å spille sammen i fjor høst under navnet Dørene Lukkes.

Åpna dørene
– Når vi nå har laga en fotballsang som feirer opprykket til AaFK, fant vi ut at vi måtte ha et mer positivt navn, så da ble det Dørene Åpnes i stedet. Men det kan nok hende vi går tilbake til Dørene Lukkes igjen seinere, sier vokalisten med et lite smil.
«Vi e tebake» er innspilt hos Flyndrefanten Recordings i ID-huset i Brattvåg. Under innspillinga gjorde de seg for øvrig litt nytte av et oljefat som Kaizers Orchestra hadde satt igjen! Det kan man særlig høre på de siste fem sekundene av låten.

«Trønderfår slukt»
Refrenget til «Vi e tebake går slik»:
Vi sitte ikkje og glana,
men vi storma bana
med AaFK-fana
for seier’n vi rana.

Hattrick mot Molde.
Trønderfår slukt.
Vikingskip senka.
Champions League.

– Nå håper vi at sangen vil bli spilt på Color Line stadion og på lokale radiokanaler, avslutter den ene halvdelen av det anonyme pønkbandet Dørene Åpnes (eller Lukkes).

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no