Lesernes marked

På ski i vinterferien?

Strandafjellet. (Foto: Håvard Myklebust.)

Siden jul har det mer eller mindre hver eneste dag bøttet ned over distriktet vårt. Det største spenningsmomentet har fra dag til dag vært knyttet til om nedbøren ville komme i fast, eller i flytende form.

Men i fjellene rundt oss har det den siste tiden lavet ned med hvit vintermoro. Og det er jo godt nytt for de som har planer om å tilbringe vinterferien, eller deler av den med å stå på ski. Vi tok en ringerunde til noen av skisentra våre, for å ta «temperaturen» noen dager før vinterferien starter.

 

(Foto: Bjorli Skisenter)

Bjorli
Da vi snakket med Nils Bremseth ved Bjorli skisenter, kunne han fortelle at det hadde vært fine forhold i bakken i helga som var, med strålende sol og noen varmegrader. Værprognosene fremover forteller imidlertid om noen få kuldegrader og litt mer nysnø.
–Jeg tør aldri love noe, men fortsetter det som i dag burde forutsetningene være gode for pudder til vinterferien, sa han.
Bjorli skisenter kunne tirsdag rapportere om en snødybde, i terrenget nede på flata, på 160 cm. Åtte av elleve nedfarter er åpne, og i tillegg er det i overkant av 80 kilometer
oppkjørte langrennsløyper i området.

(Foto: Stryn Vinterskisenter)

Stryn
Stryn vinterskisenter kunne mandag ettermiddag melde om en snødybde i terrenget på 200 cm. og seks av syv nedfarter åpne.
– Jo, det er to meter snø nede på flata, men oppe i høyden har det kommet fire til fem meter med hvitt gull, fortalte daglig leder, Frode Briksdal. Han innrømte at de siste åra har vært krevende, med både lite snø og koronarestriksjoner. – Det har vært mye styr i noen år, så nå gleder vi oss enormt og har store forventninger til både vinterferien og resten av sesongen, sa han.

Stordal
På Arena Overøye sine nettsider kunne vi tirsdag lese at det i forrige uke kom så mye som 50 cm. nysnø i løpet av kun ett døgn. Nå kan det rapporteres om 160 cm. i terrenget, og at fem av sju nedfarter er åpne. Også her er det kilometervis med langrennsløyper som Stordal Fjellservice har kjørt opp.

Fjellsætra. (Foto: Norleif Tafjord)

Fjellsætra
Ved Sunnmørsalpane Skiarena på Fjellsætra, kunne de fortelle om flotte snøforhold og at alle nedfarter ved skianlegget er åpne.
– De fleste langrennsløypene vil bli klargjorte til vinterferien, men vi må avvente noe lavere vannstand i Nysætervatnet for å kunne trakke hele runden rundt, fortalte styreleder Tore Utgård.
– Med fantastiske snøforhold, og tilnærmet full gjenåpning av samfunnet, er nok forventningene til årets vinterferie høyere enn på mange år, innrømmet han, og la til at det også i år vil bli arrangert jibbekamp for barn og ungdom, med allerede 300 påmeldte.

Standa
Også på Strandafjellet har det lavet ned med snø de siste ukene. Tirsdag kunne de melde om minusgrader, at 14 av 18 nedfarter var åpne, og at det også der var fantastiske forhold for skikjøring.
– Vi merker at folk har vært gira den siste tiden og forventer også fullt hus i vinterferien, sa markedsansvarlig Mari Riksheim da vi snakket med henne tirsdag ettermiddag. Hun minnet samtidig om at de arrangerer barneskirenn fra onsdag til søndag i vinterferieuka.

Været
Vi anbefaler overhodet ikke å bruke Nytt i Uka som værmelding for vinterferien, og været får man jo uansett ikke gjort noe med. Men dersom vi legger langtidsprognosene fra Yr.no til grunn, kan det se ut som det letteste vinterværet i første del av ferieuka vil være litt inne i landet.

 

Kåre Stig Nøstdal
ksn@nyttiuka.no