Lesernes marked

Overrasket med 100 000

100 000 kroner til Suppebilen og Parat III er en kjærkommen gave for primus motor Karl Johan Skårbrevik (t.h.). Det var banksjef i Sparebanken Møre, Merete Wiig, og rådgiver Phillip Søvik som overrakte sjekken.

Sparebanken Møre ga Karl Johan Skårbrevik en god start på dagen mandag morgen: En sjekk på 100 000 kroner ble overrakt til foreninga Suppebilen.

Nytt i Uka skrev i forrige uke om en utfordrende koronatid for foreninga som er avhengig av støtte fra andre for å opprettholde et tilbud om sosialt samvær og utdeling av varme måltider.
– Det å møtes for en kopp suppe og et fellesskap, betyr så enormt mye for mange, sa Karl Johan «Suppekalle» Skårbrevik i forrige uke.

– Viktig i bybildet
– Dette er et veldig viktig lavterskeltilbud for både mat og sosial kontakt, understrekte banksjef Merete Wiig da hun troppet opp for å dele ut sjekk sammen med rådgiver Phillip Søvik.
Hun framhever Suppebilens plass i bybildet som noe som lokalbefolkninga verdsetter høyt.
– Møteplassen dette utgjør, er veldig viktig for hele bybildet, sa hun.
– Hvorfor er det viktig for banken å bidra?
– Vi er heldige som har muligheten til å gjøre det, og det er så betydningsfullt å ha slike tilbud som utgjør en god møteplass, svarte Wiig.

«Money speaks»
Pengegaven kom helt overraskende på Skårbrevik.
– Det kommer veldig godt med i disse tider, sa han – tydelig rørt – til representantene fra Sparebanken Møre.
– Amerikanerne har et uttrykk som heter «Money speaks». Hvordan bruker vi pengene våre? Det sier litt om hvilke verdier vi har som mennesker. Den tilliten dere viser ved å gjøre dette, setter jeg veldig pris på, la han til.

Inkluderende og nært
Gjengen rundt Suppebilen og Parat III har i det siste vært inne i en spesiell periode.
– En av de faste gutta våre, som jeg har kjent sia 80-tallet, døde for ikke så lenge sia. Vi har sett at vi var de eneste han hadde i sitt sosiale liv. Det minner oss på at det vi gjør er viktig, fortalte Skårbrevik.
Båten Parat III er dermed et viktig møtepunkt:
– Det kommer folk hver dag, og kaffetrakteren går hele tida! Båten bidrar til at det blir et inklude-rende og nært sted å være, runda han av.

Andreas G. Hesselberg