Lesernes marked

Oppstart av frøbibliotek

Nå kan man hente med seg frø fra biblioteket i sentrum! Så er det bare å slenge beina på bordet, åpne en bok og vente på at det står en tomatplante utenfor døren.

Et frøbibliotek er en base med frø hvor målet er å øke kunnskapen rundt å så og høste, og slik få til en bærekraftig samling frø som gir mat og glede, år etter år. Fra frøbiblioteket kan man låne med seg frø hjem, enten til en liten veranda eller en stor hage. Tanken er at man skal så frøene og forsøke å høste nye frø fra planten når sesongen er over, slik at frøbiblioteket hele tiden blir fylt på igjen med nye frø. Vi har en rekke ulike sorter, mest grønnsaker og urter, og samlingen oppdateres fortløpende.
Fremover ønsker Ålesund bibliotek å ha aktiviteter og kurs knytt til frøbiblioteket, blant annet om hvordan man planter og høster nye frø, eller hvordan ha fokus på bærekraft i hus og hage. Håpet er at både voksne og barn i Ålesund kan få økt kunnskap om, og glede av å se noe spire og gro. Og forhåpentlegvis blir det noe godt å spise av det også.
Frøbiblioteket er et samarbeid med Ålesund og omegn hagelag og Ålesund framtidslab, sier Vilde Traagstad, arrangements-ansvarlig ved Ålesund bibliotek i en pressemelding.