Lesernes marked

Ny gapahuk ferdigstilt

Her er det bare å sette seg i le for vær og vind, med en flott utsikt. Øverst fra venstre: Kjell-Vidar Flisnes, Arve Ottersen, Harald Tryggestad, Sigmund Klokk og Torbjørn Nesvik. Foran fra venstre: Marita Løvik Stadsnes og Marius Nedregård Nakken. (Foto: Privat)

Seniorgruppa i Blindheim Idrettslag har ferdigstilt den nye gapahuken langs stien fra Skarpetegane til Høgkubben. Daglig leder i idrettslaget, Petter Oseberg, er imponert over seniorgruppas innsats.

Fredag formiddag var det innvielse med flere av bidragsyterne og dugnadsarbeiderne til stede.
– Prosjektet starta med et grunnarbeid i juni, der seniorgruppa jobba ei stund med finansiering. Både Sparebank 1 SMN, Gjensidigestiftelsen, Olav Thons Legat og Blindheim og Hatlehol helselag ble med på laget, forteller en fornøyd Oseberg.
I tillegg har idrettslaget fått inn kjærkomne midler fra privatpersoner via Vipps.

Roser seniorgruppa
Valget falt på et byggesett fra Tømmervåg Tre på Tustna. Settet kom i høst, og seniorgruppa har jobba jevnt og trutt for å få gapahuken på plass.
– Gruppa er kjempeviktig for oss. Sånne prosjekter gir glede til så mange. Alle i seniorgruppa kjenner klubben veldig godt, så de er store ressurser for miljøet vårt. Vi har veldig mye glede av hverandre, sier Oseberg.
Seniorgruppa består av rundt 15 aktive personer og bidrar med mye forskjellig dugnadsarbeid.
– De har dugnader på idrettsanlegget vårt, og de vedlikeholder turstien fra Skarpetegane og ruster den opp når det trengs. De har også sørga for at benker er utplassert på strategiske plasser oppover stien, fortsetter han.
Nå håper Oseberg at den nye gapahuken lokker flere ut på tur.
– Det er en fantastisk utsikt derfra! Gapahuken kan kanskje senke terskelen for de som vil være aktive; det er en fin pauseplass på vei opp mot fjellet og et naturlig turmål for småbarnsfamilier, avslutter han.