Lesernes marked

Norskekysten i småbåt

Tom Inge Karlsen er på vei fra Bergen til Bodø i småbåt. Fra torsdag til fredag var han innom Ålesund.

7. april la Tom Inge Karlsen i vei nordover langs kysten fra Bergen, og 17. mai skal han ankomme Bodø. Turen dokumenteres av kameramann i følgebåt, og formålet er å få litt oppmerksomhet om den flotte kysten vår.
Været underveis var selvsagt både det ene og det andre, men i Ålesund skinte sola:
– Det var mye dårlig vær i begynnelsen, med snøkave, sludd, regn og dårlig sikt. Men etter at vi hadde lagt et par dager på været i Selje, har det vært veldig fint, forteller han.
Underveis er det et par steder og datoer som er fastspikra, men ellers tar han det rolig og stopper gjerne på steder han ikke hadde planlagt. Noen plasser har han aldri vært før, mens andre steder er slike som han ofte kommer tilbake til.
– Jeg har vært mange ganger i Ålesund og liker meg veldig godt her. I fjor var jeg her med sønnen min, og da tok vi blant anna rib-båt ut til Runde og så på fuglefjellet. Det var flott, forteller han.
Etter visitten i Ålesund, skulle Tom Inge videre til Nordmøre, der han skulle treffe folk fra Redningsselskapet i området Ona, Bud og Hustadvika.
– Ett av målene med turen er å løfte fram den jobben Redningsselskapet gjør og få fram hvor viktig det er å følge sikkerhetsreglene til sjøs, sier Tom Inge Karlsen.
Ferden videre nordover med Blink III kan følges på Facebook og i ulike posisjonsapper.

Tekst og foto: Kenneth Kamp