Lesernes marked

Neon for alle

Preben Finnøy Olafsen viser fram et ”faux neon”-reklameskilt han har levert til bokhandelkjeden Notabene. (Pressefoto)

På nettsida Enkel Neon kan man designe og bestille unike LED-skilt i neon-stil.

Det er Preben Finnøy Olafsen, østlending bosatt i Ålesund, som står bak Enkel Neon. På nettsida kan man bestille spesialdesigna, lysende LED-skilt av typen «faux neon», altså «falsk neon»; skilta ser ut som gammeldagse neon-skilt, men er uten gass og bruker bare en brøkdel så mye strøm.
Nettsida har Preben laga mens han har studert markedsføring og ledelse ved NTNU her i byen.

Det er enkelt å designe sine egne skilt på hjemmesida til Enkel Neon. Nytt i Uka prøvde selv. (Skjermdump)

– Jeg merka meg at på alle andre nettsider som tilbyr «faux neon»-skilt, må man sende en e-post og beskrive hva man vil ha. Da er det lett å tenke at det blir veldig dyrt. Jeg har i stedet satt opp ei side der man enten kan skrive inn en liten tekst og velge skrifttype og størrelse, så får man opp prisen med en gang, eller man kan laste opp et bilde, som jeg tilpasser til noe som kan produseres, og så gir jeg en pris, forklarer han.
Det er bare tre uker siden Preben lanserte Enkel Neon, men han har allerede blitt kontakta av flere bedrifter som er interessert, i tillegg til at han har solgt noen skilt til privatpersoner:
– Momentium har tatt kontakt, og flere bryllupsleverandører er veldig interesserte. Jeg har til og med blitt kontakta av noen privatpersoner i Bergen som er interessert i skilt for å skape en unik atmosfære på en hagefest, forteller Preben.
Foreløpig er det ikke så mange valgmuligheter, opplyser han, men planen er å utvide med flere funksjoner etter hvert. En mangel per i dag er at en del av skrifttypene – de fineste, sier han – ikke har æ, ø og å. Det er noe av det han jobber med å få på plass.
– Det viktigste er at folk får et godt produkt til en god og forutsigbar pris, og det mener jeg at de gjør, sier Preben Finnøy Olafsen.

Av Kenneth Kamp