Lesernes marked

Mindor gir seg etter 30 år

Mindor Næss Slatlem blir overraska med ballonger og kake av kona Eli-Anne, dattera Caroline Hansen og barnebarnet Edvin på sin siste dag hos Fagmøbler Boland Vika, som han starta sammen med Bjørn Hagen for 30 år siden. (Foto: Kenneth Kamp)

Det vanka ballonger og kake da Mindor Næss Slatlem hadde sin siste dag hos Fagmøbler i Spjelkavik på tirsdag.

For 30 år siden starta Mindor Næss Slatlem og Bjørn Hagen Boland Vika, det som i dag er kjent som Fagmøbler i Spjelkavik. Det har vært en suksesshistorie:
– Det har jo vært svingninger, men vi har klart å tjene penger i alle år, forteller Bjørn Hagen.
Siden Mindors familie ville overraske ham på dagen, er det Bjørn vi har snakka med for å få historien til møbelbutikken.
– Begge to hadde bakgrunn fra møbelhandel, blant anna fra Møbel-Moa, da vi fant ut at vi ville prøve oss for oss selv. I 1992 kom vi så over ledige lokaler i Spjelkavika og etablerte Boland Vika AS, som fortsatt er det juridiske navnet på bedriften, forteller han.
– Den første tida gav det oss god drahjelp at det fantes så mange lokale møbelprodusenter som leverte god kvalitet. Det var også et mål for oss å selge norskproduserte møbler, men etter hvert som nesten alle har flytta produksjonen utenlands, har det blitt umulig å selge bare norskprodusert. Men vi har jo fortsatt et par gode leverandører i Stordalen, nemlig Stordal Møbler og Sitwell, utdyper han.

I en sofa fra Stordal: Karin Dahl (selger), Beate Hansen Brandal (som har kjøpt Mindors halvdel og overtatt hans rolle som styreleder i Boland Vika AS) og Mindor Næss Slatlem.

– Sørvis og kvalitet
Møbelbutikken har altså klart seg godt i alle år og har i dag seks ansatte. Hemmeligheten bak, mener Bjørn, er å levere produkter med god kvalitet og – og ikke minst – å yte god sørvis til alle kunder.
– Det å ha fornøyde kunder som forteller andre om oss, er den beste annonseringa vi kan ha. Etter hvert har vi også opplevd at vi har fått nye kunder her som er er barnebarn av gamle, trofaste kunder, forteller Mindor da vi er innom for å ta bilde på hans siste dag i butikken.
De store planene for pensjonisttilværelsen har han ikke lagt, men han har i alle fall tenkt å bruke mer tid på barnebarn, hytte og hus. Dessuten – legger kona Eli-Anne til, skal det bli mer turgåing!

Fagmøbler
I 1996 var Boland Vika en av ti butikker som etablerte Fagmøbler. Kjeden har hatt stor vekst de siste åra og består i dag av over 60 butikker, med en samla årsomsetning på over en milliard kroner, opplyser Bjørn.
Helt fram til nylig har Mindor Næss Slatlem og Bjørn Hagen eid 50 prosent hver av aksjene i Boland Vika, men nå har Mindor solgt sin halvdel til Bjørns stedatter, Beate Hansen Brandal, som også har overtatt hans funksjon som styreleder. Bjørn blir med videre i drifta enda en stund og beholder også foreløpig sin eierandel.
Møbelbutikken er for tida under oppussing og vil framstå i ny drakt over sommeren.

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no