Lesernes marked

Mange bokser på plass

Jarle Ekroll takker Frøydis Flem (t.v.) og Ninni Svinø for donasjonen til NLMs innsamlingsboks ved Plantasjen i Ålesund. Klærne sendes til Polen.

NLM Gjenbruk har fått på plass en rekke klesinnsamlingsbokser i distriktet, omtrent ti i tallet. Det kan bli flere.

Jarle Ekroll forteller på vegne av NLM Gjenbruk at flere bokser trengs:
– Det er rundt 35 000 tonn klær og tekstiler som ligger ubrukt i Norge. Vi klarer bare å samle inn rundt 18 000 tonn. Det som kommer inn til oss, leveres til fire firmaer i Polen, og der er det et enormt behov. De pengene som kommer inn for klærne i Polen går tilbake til NLM Gjenbruks utviklingsprosjekter, sier han.

– Det blir fort til at ting går i bosset hvis man ikke har noe sted å levere det, sier Frøydis Flem, som er glad for at det står innsamlingsbokser rundt omkring.
– Folk har jo behov for klær både i utlandet og i Norge, sier Ninni Svinø og påpeker at det finnes fattigdom i vårt land også.
Begge er enige om at de fleste har mer å gi i dag. De ser det sågar som et luksusproblem at brukte klær og ting kan hope seg opp hjemme.
– Man blir litt overraska over hvor mye ting folk har mulighet til å gi fra seg, sier Svinø.
– Man tenker; er det virkelig så mye overflod i samfunnet?

Møre Kids Sport, en klubb som arrangerer friluftsdager for barn og unge, har også tatt på seg å samle inn klær til boksene. Jarle Ekroll håper at flere næringsdrivende vil sette ut slike bokser på sine tomter.