Lesernes marked

Malertorget i nye lokaler

Anne Mette Thu driver butikkutsalget Malertorget i nye lokaler i Spjelkavika. Sønnen Peter Thu bidrar som ekstrahjelp når det trengs.

Etter påske åpna Malertorget sine nye lokaler i samme bygg som Bunnpris i Spjelkavika. Nå satser de på at de er på riktig side av vegen.

Det gamle lokalet ved Esso i Spjelkavika ble sagt opp i oktober, fordi det var startet opp vegarbeid som er planlagt å pågå lenge.
– Vegarbeidet var utslagsgivende for at vi flytta. Vi mista all ettermiddagshandel til butikken, fordi folk sto i kø for vegarbeidet. Ingen ville kjøre over veien for å handle på vår side av veien, forteller butikkeier Anne Mette Thu.
Dermed tok Malertorget beslutninga om å flytte til en plass som var bedre tilgjengelig, også i ettermiddagsrushet, og som hadde bedre parkeringsmuligheter.
– Nå er vi plassert på riktig side av hovedveien gjennom Spjelkavika, slik at det enkelt går an å svinge innom på vei hjem fra jobb, sier Thu.

Nærhet til de lokale
Malertorget har tilhørt fargehandelkjeden Fargerike i mange år, men har nå bytta over til faghandelskjeden Kulør, som har samme eier.
– Nå blir vi mer både spesialbutikk og nærbutikk, mener Thu.
– Vi håper at folk finner oss igjen og bruker oss. Noen trodde vi var nedlagt, men det er vi altså ikke, påpeker hun.
Hun holder fast på Spjelkavika som riktig lokasjon for fargehandel.
– Dette er den eneste fargehandelen på denne sida av Moa. Vi har tradisjonelt vært nær-fargehandelbutikken for de som bor i området, og det vil vi fortsette med, avslutter hun.