Lesernes marked

Magisk julestemning

(Foto: Ole-Martin Sæthermoen)

Byen lyses opp i mørket og det henges opp over 800 meter mer belysning enn tidligere, sier Monica Molvær i Ålesund Sentrumsforening.
Tradisjonen tro, pynter både Ålesund Sentrumsforening og Lions Club opp byens gater og lager magisk julestemning. Lions har de grønne lenkene og Ålesund Sentrumsforening har de hvite led-lysene. Lions tar den store jobben med å henge opp all julepynten til glede for hele byen.
– Det er en storsatsning som vi har planlagt lenge før vi så hvor alvorlig pandemien ville ramme handelsstanden, og nå tror vi lysene blir viktigere enn noen gang. Takket være midler fra Sparebanken Møre og Kjell Holm Stiftelsen, har vi hatt mulighet til å gjøre en stor oppgradering og lyse opp flere deler av byen, sier Molvær.
– Da samfunnet var stengt i vår og alt så veldig mørkt ut, inviterte banken til et møte for å finne ut hvordan vi kunne gjøre alt som står i vår makt for å støtte handelsstanden. Julehandelen er utrolig viktig for å sikre et stort mangfold av tilbud i byen, og vi håper lysene vil minne folk om hvor viktig det er å handle lokalt i år.
– Det er mange familiebedrifter som har drevet i byen gjennom generasjoner, grundere og et unikt mangfold av butikker og restauranter som skaper de tilbudene vi har. Julehandelen er en viktig del av omsetningen som gjør at folk kan satse i byen, og ved å være med på dette tiltaket ønsker vi å bidra til at flere handler lokalt og bruker byen sin sier Merete Wiig i Sparebanken Møre.
– Sammen med Lions har vi gått gatelangs for å lete etter strøm og plasser for å henge opp lys. Vi har fått utrolig god hjelp med huseiere, havnevesenet og mange flere for å finne kreative løsninger. Nå håper vi lysene får stå i fred, slik at den kan glede oss alle i mørketiden og skape magisk julestemning, avslutter sentrumsleder Monica Molvær.