Lesernes marked

Madrugada åpner Aksla Amfi

Idar Giskegjerde (salgssjef hos Momentium), Arne Bjørdal (fra Aksla vel) og Ante Giskeødegård (daglig leder for Momentium) på kanten av Dam 4/Aksla Amfi.

Selveste Madrugada spiller på Aksla 18. juni. Konsertscenen blir Aksla Amfi – det som før var kjent som «Dam 4».

Madrugada regnes som et av tidenes største og beste norske rockeband. 18. juni spiller de på Aksla Amfi. (Pressefoto)

Aksla vel har lenge prata om å få til en konsertscene på og ved «Dam 4», rett over Vannspringdalen og med hele Ålesund som bakgrunnspanorama. Etter at den iherdige dugnadsgjengen ble anbefalt å ta kontakt med Momentium, ble det fart i sakene. Nå er det klart at Madrugada, med Sivert Høyem i spissen, skal holde pilotkonserten.
– Madrugada er et av landets største og beste rockeband, og med den spektakulære utsikten her, kommer dette til å bli en fantastisk opplevelse, garanterer Momentiums nye daglige leder, Ante Giskeødegård.

Åpner opp
Velforeninga er for tida i full sving med å rydde området for trær og busker. Utsikten har blitt åpna, og konturene av den gamle vannoppsamlingsdammen, har kommet tydelig fram.
Madrugada har for øvrig ikke spilt i Ålesund siden 2006! Bandet la ned i 2008, etter at gitarist Robert Burås hadde gått bort året før, og gjenoppstod ti år seinere. Men først nå kommer de altså til Ålesund igjen.

Madrugada-debut
– Dette blir faktisk første gang vi er arrangør for Madrugada, og det gleder vi oss veldig til. Da vi ringte og spurte om de kunne tenke seg å bli første band som spiller på Aksla Amfi – og den aktuelle datoen var ledig – nølte de ikke med å svare ja, sier Ante.
2000 billetter til konserten legges ut på fredag. Dersom det hele blir en så stor suksess som Momentium og Aksla vel tror og håper, er tanken at det skal bli flere konserter, og på sikt håper de at det kan etableres et permanent amfi.

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no

Aksla vel er godt i gang med å rydde området. Konsertscenen skal settes opp med ryggen mot byen, mens publikum samles i og bak den gamle dammen.