Lesernes marked

Lover super markedsdag i Vika

Torgeir Belsvik, Siri Hatlen Gjerde og Tore Steinsholt håper på et yrende folkeliv under Vikadagen lørdag.

Lørdag er det igjen klart for marked midt i Spjelkavik sentrum. Selv om arrangementet i år er begrenset til én dag lover arrangørene at alt ligger til rette for både god stemning, gode opplevelser, og kanskje også en god handel.

Siden 2018 har Team Spjelkavika arrangert Vikadager.
– Ideen ble født en kveld kona og jeg satt hjemme og diskuterte hvordan vi kunne få mer til å skje i området. Vi fikk med oss Spjelkavik idrettslag og sammen med dem arrangerte vi det første markedet for tre år siden, forteller markedsansvarlig i Team Spjelkavika, Tore Steinsholt.

Et allsidig program
Året etter hadde de også fått med Spjelkavik skolekorps, men i år er det Musikklaget Brage som blåser det hele i gang. Og utover dagen går det slag i slag med aktiviteter, stands og underholdning frem til kl. 16.00.
– Planen var at vi også skulle ha aktiviteter søndagen, men når de fleste konfirmasjoner ble flyttet til høsten, og det i tillegg kreves ekstra tiltak knyttet til koronapandemien, ble det rett og slett vanskelig å få tak i nok frivillige for to dager. Men vi tar i bruk et større område enn tidligere, fyller det med et svært variert innhold, og tror at her vil være noe for de fleste, forteller en entusiastisk leder i Team Spjelkavika, Torgeir Belsvik.
Et eget telt vil huse en rekke aktører som holder til i nærmiljøet. Her kan du både få fiksa robotgressklipperen, og barna kan få lage sine egne fuglekasser. Spjelkavikas Venner vil fortelle om sine prosjekter for å pusse opp i området, Bamseuniverset har med seg verdens koseligste bamser, det blir lotteri, ballbinge og hoppeborger, og de voksne kan få gode råd om både lån, forsikring, alarmer og sportsutstyr.

Oversiktskart over Vikadagen.

Matmarked
I et eget telt vil det være kjente og lokale matleverandører, som stiller med smaksprøver. Og selvsagt stiller den lokale Spar-kjøpmannen opp med nytrukket kaffe, sammen med en av sine leverandører.
– Men alt dette hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten at vi hadde det lokale næringslivet med på laget, for-klarer Tore Steinsholt som til daglig jobber som kolonialleder på Myrstad Mathus.
Og nettopp den økonomiske støtten fra Myrstad Mathus, men også fra den lokale bilbransjen, blir trukket frem som helt avgjørende for at man klarer å gjennomføre Vikadagen.
Bilmesse
Men bilbransjen gjør mer enn å bare bidra med penger. I år blir det også en stor bilmesse hvor flere av de største bilforhandlerne vil være på plass.
– Bilmessa blir den største vi har hatt hittil, så dette blir en fin mulighet til å få med seg det nyeste bransjen har å by på, forteller Steinsholt.

Den store syretesten
Ålesunds bratteste blir det omtalt som, Pederløpet som går fra Spjelkavik sentrum og opp til toppen av alpinbakken i Spjelkavika.
– Dette er en skikkelig syretest selv for de tøffe folka, for her er det både glatt og bratt. Men alle kan egentlig melde seg på, også de som bare ønsker en rolig tur opp bakken. I tillegg til en fantastisk utsikt, blir man også belønnet med smoothie og en banan på toppen, forteller Siri Hatlen Gjerde.
Også i fjor ble Pederløpet arrangert, selv om koronapandemien satte en stopper for Vikadagen. Da deltok nesten 50 løpere, og Team Spjelkavik satser på minst like god deltagelse i årets styrkeprøve.

Koronatiltak
Team Spjelkavika tar koronatiltakene på alvor under årets arrangement.
– Vi har en tett dialog med kommuneoverlegen, og vil ta alle de forholdsregler som er nødvendig for at folk skal være så trygge som mulig når de besøker oss. Vi vil ha egne spritstasjoner, QR-koder for smittesporing, og vil være til stede og oppfordre alle til både å sprite seg og å registrere seg. Vi tar smittevern på alvor, og oppfordre alle våre besøkende til å gjøre det samme, avslutter Torgeir Belsvik.

Av Kåre Stig Nøstdal