Lesernes marked

Lokalmat-rekord

Salget av lokale matvarer økte med 12 prosent i butikkene til Coop Nordvest i fjor. En av produsentene som kunne glede seg over den økte interessen for lokalmat, er Ole Ringdal AS på Hellesylt, som økte omsetninga med ti prosent i fjor. På bildet ses Ole Ringdal in persona. (Pressefoto)

Omsetninga av lokalmat nådde nye høgder hos Coop Nordvest i fjor.
I et år der det ikke var så enkelt å bruke penger på restauranter, var det mange som unna seg noe ekstra godt hjemme i stedet. Lokal kvalitets-mat er blant det som har frista mest, og Coop Nordvest kan rapportere om ny omsetningsrekord for lokalmat i 2020.
Coop Nordvest, som dekker Møre og Romsdal, Trøndelag og Sogn, kan melde om at salget av lokalmat i deres butikker økte med rundt 12 prosent i fjor, til 175 millioner kroner. En av butikkene som hadde ekstraordinært stor
økning i lokalmatsalget, var Coop Extra Digernes, der omsetninga i 2020 gikk opp med 2,4 millioner kroner – eller hele 47 prosent – fra året før.

Kortreist kvalitet
– Vi har over 150 større og mindre produsenter i hele distriktet vårt, og de har gjort en fantastisk jobb med å holde oppe leveransene. Det var mye usikkerhet da pandemien slo til, men det viste seg snart at folk mer enn noen gang før ble opptatt av kortreist kvalitetsmat og å støtte lokale produsenter. Det sier litt at omsetningen av lokalmat i fjor nådde målet som vi hadde satt for 2023, uttaler viseadministrerende direktør Geir Espe i Coop Nordvest.
En av de største lokale matprodusentene i området vårt, Ole Ringdal AS på Hellesylt, er blant dem som har fått nyte godt av den økende interessen for lokalmat. Der økte omsetninga med ti prosent, til 170 millioner i fjor – til tross for store kutt i leveransene til de helt og delvis nedstengte hotellene og restaurantene.

Unngikk permittering
– Pandemien fikk vi, som alle andre, rett i fleisen i mars. Vi sendte straks ut permitteringsvarsel til alle våre ansatte, men det viste seg heldigvis å vere ubegrunnet. Folk holdt seg hjemme, lagde mat selv og fikk virkelig opp øynene for den kortreiste maten og det å være selvforsynt med norske varer, sier Ole Ringdal.