Lesernes marked

Kremmergaarden 40 år

Binderiet har tidligere bare hatt tilhold på Devoldfabrikken i Langevåg. Før helga åpna de også i Kremmergaarden. Flere nye aktører kommer snart, lover senterleder for Kremmergaarden, Susanne Lunde Petersen.

Den store 40-årsfeiringa i helga måtte utsettes, men så snart korona-støvet har lagt seg, blir det storstilt markering med aktiviteter og moro på Kremmergaarden.

Kremmergaarden åpna i 1980 og er Ålesunds eldste kjøpesenter. En stund nå har det vært full sving med oppussing av fellesareal. Kafé Kremmergaarden har fått seg et stort løft, og rett før helga åpna blomster- og interiørbutikken Binderiet sin første avdeling utenfor Langevåg. Flere nye aktører skal også være på vei inn i Kremmergaarden, opplyser senterleder Susanne Lunde Petersen, men her er det noen formaliteter som gjenstår før hun kan offentliggjøre hvem det dreier seg om.

– Skal være trivelig

Susanne har vært senterleder i ganske nøyaktig ett år. I løpet av denne tida har det blitt satsa stort på modernisering av senteret, og ikke minst å få inn nye butikker. Det mest tydelige blir kanskje oppgraderinga og endringa av fellesarealet:
– Det skal være trivelig her, og vi vil lage et fellesareal der folk har lyst å være og ikke bare gå gjennom, sier Susanne. – Blant anna har vi tenkt å få på plass tre virksomheter som kan selge litt mat og drikke eller andre enkle ting, over disk.
Videre skal de få inn en «food-truck», en gammel Volkswagen-buss der ulike aktører kan ha pop-up-utsalg av lodd eller andre småting.

Optimist

Senterlederen er optimistisk med tanke på framtida for Kremmergaarden:
– Folk stiller opp og støtter det lokale næringslivet, og til tross for ombygginga, har vi hatt økning i omsetninga de siste åra. Det lover godt, sier senterleder Susanne Lunde Petersen.