Lesernes marked

Koiwa Sushi har åpna på Blindheimsenteret

Wiktoria Mamak og Andrzej Deugowolski tar imot kundene med et smil i den nye sushi-restauranten på Blindheimsenteret.

En ny sushi-restaurant åpna på Blindheimsenteret for tre uker siden. De har blitt tatt godt imot av lokalbefolkninga.
Det er styreleder Wiktoria Mamak og kokk Andrzej Deugowolski som driver restauranten, i tillegg til tre ekstrahjelper. Andrzej har drevet flere sushi-restauranter i Polen og jobba mye i utlandet, blant annet i Kambodsja og andre asiatiske land.

Sertifisert kokk
Begge er fra Polen og traff hverandre i Norge. Andrzej kom egentlig til Norge for å tjene penger til å åpne restaurant i Polen, men så møtte han kjærligheten og ble værende her. Han har dermed blitt én av to sertifiserte sushi-kokker i Ålesund.
– Vi gifta oss, og så ville vi starte sushi-restaurant her, forteller Wiktoria.
– For oss var det svært spennende å starte opp noe nytt. Vi opplevde det som vanskelig å få en god jobb i Norge, som utlendinger, så da starta vi heller opp selv, sier hun.

– Sushi med et smil
– Det viser seg jo at folk liker sushi i Norge. Her har vi også veldig god tilgang på ferske råvarer. Folk i området har vist stor interesse for en sushi-restaurant. Vi ønsker at folk skal bli kjent med oss og få servert sushi med et smil, avslutter Wiktoria.
Foreløpig er det take-away på Koiwa Sushi, men planen på sikt er også å levere ut til kunder.