Lesernes marked

Ko-ko svært

Rett før Nytt i Uka gikk i trykken tirsdag, var vi innom Color line Stadion for en prat med en forventningsfull gjeng fra Momentium.

Da var det full kok og rigging til det som blir den største konserten noen gang i Ålesund. Konserten er utsolgt, noe som betyr 18.000 mennesker innenfor
portene når det braker løs torsdag.
– Produksjonen blir på et helt nytt nivå for oss, omtrent det doble av det vi gjorde på Elton John, forteller Momentium-gründer Ante Giskeødegård.
Og spenningsnivået er kanskje akkurat der det skal være noen dager før en slik konsert.
– Selv om det har vært noen år med koronapause, begynner vi jo etter hvert å få ganske mye erfaring i å arrangere konserter. Jeg må likevel innrømme at det kiler litt ekstra i magen når det blir så svært som dette, sier han.

Nord-Europas største scene
Det er ikke bare antall mennesker som gir ny rekord, det har heller aldri tidligere vært rigget en større scene i Ålesund. Scenen er 23 meter høy, 56 meter brei og 22 meter dyp, og 120 personer vil være i sving i fire dager for å montere den opp. Deretter vil Green Day sitt personell rulle inn med i alt 18 trailere. Disse ankommer etter planen onsdag ettermiddag, fra konserten i København, for å rigge lyd og lys.

Utsettelse og tre band
Konserten, som egentlig skulle vært avholdt for to år siden, blir nå enda et hakk heftigere på grunn av utsettelsen.
– Vi har nå tre band: Weezer, Meet Me @ The Altar og selvsagt Green Day, en lineup vi er svært stolte av, sier Idar Giskegjerde, salgssjef hos Momentium.

Vær tidlig ute
Det sier seg selv at når 18 000 mennesker skal inn portene på stadion, mer eller mindre samtidig, må man regne med noe kø.
– Vi ønsker at alle skal ha en god opplevelse, og ber derfor folk om å være tidlig ute, oppfordrer han.
Portene åpnes klokken 17.00 og konserten avsluttes kl. 23.00.
– Selv om dette kan framstå som i overkant spennende, gleder vi oss helt vilt til torsdag. Vi vil ha godt over 500 mennesker i sving i forbindelse med arrangementet, alle opptatt av at publikum skal få en best mulig konsertopplevelse, avsluter Idar Giskegjerde.

Kåre Stig Nøstdal
ksn@nyttiuka.no