Lesernes marked

Klare for storinnrykk

Ngoc Kim Trieu og Michael Cheung har tatt over og innreda de gamle lokalene til Søstrene Fryd i Kongens gate.

Restaurant HK har åpna i Kongens gate, i de gamle lokalene til Søstrene Fryd. Restauranteier Ngoc Kim Trieu og kokk Michael Cheung gleder seg til å servere asiatisk mat til hungrige ålesundere.

– Det er så mange som har savna meg, svarer Ngoc Kim Trieu når vi spør om hvorfor hun ønsker å åpne ny restaurant hele 11 år etter at hennes restaurant i Spjelkavika ble lagt ned.
– Jeg gleder meg så voldsomt! Det er allerede så mange stamgjester fra Spjelkavika-tida som reiser ut til sentrum for å spise her. Jeg kjenner ikke igjen alle kundene jeg har hatt, men de hilser på meg og husker meg godt, flirer hun.

Optimist
Restauranten åpna 6. juni, men planen var å åpne tidligere.
– Det ble voldsomme forsinkelser på grunn av korona. Vi bestilte varer og utstyr, men det fikk vi ikke tilsendt, forteller hun.
Tross mange asiatiske restauranter i Ålesund, ser Trieu lyst på framtida.
– Jeg har sterk tro på dette, på grunn av de gamle stamgjestene som kommer tilbake. Jeg blir så rørt i hjertet av at mine gamle gjester husker meg. Når mange etterlyste restauranten min, så ville jeg åpne på nytt, sier hun.
Nå fokuserer Trieu på å være forsiktig og ta smittevernhensyn på alvor.
– Michael er kokk, og jeg har i tillegg ansatt en servitør. Er man renslig og nøye med hygiene, så tror jeg at det kommer til å gå bra. Jeg tror at folk lengter etter at noe skal holde åpent, slik at de har et sted å dra til for å være sosiale, avslutter hun.