Lesernes marked

Kjærlighetserklæring i byfjellet

At de mørke gangene i byfjellet i Ålesund bærer på mange hemmeligheter, er det ingen tvil om. Det har Monica Molvær og teamet bak Krigshistorisk byhelg fått erfare.
På veggen i fjellet fant de nemlig en inskripsjon med et hjerte og to mennesker som kysser hverandre. Ved siden av er det laget et emblem hvor det står «Ålesund 7.11.44». Over teksten kan det se ut som det er risset inn et hakekors.
– Hvordan reagerte du da dere fant det?
– Jeg ble veldig overraska, og spesielt da det gikk opp for meg at det sto samme dato som vi hadde planlagt å åpne byfjellet opp for publikum, svarer Monica Molvær som er leder i Ålesund Sentrumsforening.
– Det var nesten som det er en større mening med dette, så vi vil gjerne finne ut noe mer om historien bak, legger hun til.

Forbudt kjærlighet?
Var det noen som sa ja til et frieri, forbudt kjærlighet, hjemlengsel eller et håp om fred? Det vil gjerne Molvær finne ut av.
– Jeg undres på om de to fikk oppleve kjærligheten sammen og om noen vet noe om denne historien, sier hun.
Ålesund Sentrumsforening håper dermed at noen tar kontakt hvis de vet noe. Krigshistorisk byhelg, som skulle gå av stabelen i Ålesund i helga, er utsatt til et senere tidspunkt grunnet smittesituasjonen.