Lesernes marked

Ingen grenser for Chapped

Duoen Chapped er Jon Roald fra Vigra og Emma Sylvesta Rørhus Flaate fra Tennfjord. (Foto: Kenneth Kamp)

Indiepopduoen Chapped fikk nylig løfta fram en av låtene sine på NRK P3s «Best akkurat nå»-liste.

Chapped er en ung duo som består av 18 år gamle Jon Roald fra Vigra og 19 år gamle Emma Sylvesta Rørhus Flaate fra Tennfjord. De møttes på musikklinja på Fagerlia og fant raskt ut at de klikket sammen musikalsk.
– Vi fant fort ut at vi begge har interesse for indie-musikk, samtidig som vi hører på mye forskjellig annen musikk også, fra den den mest poppete popen til den tyngste rocken – eller fra Sigrid til Slipknot. For tida er det nok jeg som hører mest Sigrid, mens Emma er mest på Slipknot og annen tyngre musikk – men det kan plutselig endre seg, sier Jon muntert.
Mens Emma er duoens hovedvokalist, trakterer Jon Roald, som opprinnelig har sin musikalske bakgrunn i klassisk piano, både gitar, bass og trommer, i tillegg til at han står for produksjonen.

Musikkprisen
Jon forteller at de har skrevet musikk sammen i nærmere tre år, men at en god del av det nok kommer til å forbli ukjent for omverdenen. Chapped danna de for et års tid siden, da de bestemte seg for å lage en låt de kunne delta med i Musikkprisen 2021. Det ble «Take Care», som de brukte mye tid på:
– Vi kom ikke med til finaleheatet, men vi fikk god tilbakemelding på låten og produksjonen, sier han.

«Best nå»
Både «Take Care» og oppfølgeren «Dust» er lagt ut på NRK Urørt, der særlig den siste har fått god oppmerksomhet:
– I en oversikt over musikk som P3-journalistene mener er «Best akkurat nå», var det en som skrev fint om «Dust». Det er vi veldig fornøyde med!
I omtalen kalles Chapped «et friskt tilskudd til [bedroom pop-]sjangeren her i Norge», og «Dust» beskrives som en låt som «starter rolig og bygges sakte, men sikkert opp av flere elementer», mens vokalen alltid er «til stede og smelter godt sammen med bakteppet av dunkle gitarer og en delikat basslinje».

Ingen grenser
Duoens vidtfavnende musikk-smak bidrar til at også deres egen musikk får et bredt spenn. Selv om det ikke akkurat er tungrockelementer å spore i noen av de to første låtene fra Chapped, er de svært ulike: Mens «Take Care» hører til på den mer sommerlette (om enn tekstlig dystre) siden av indie-popen, er «Dust» både seigere, mørkere og mer skranglete.
– Det er litt det vi går for – å lage mye forskjellig musikk. Vi har ikke lyst å sette opp grenser for oss selv og hva vi kan utforske musikalsk sammen, sier Jon.

Om ødelagte folk
Navnet på duoen er ment å si litt om musikken de lager:
– «Chapped» er et ord som beskriver å være litt «cracked» og ødelagt, og det er nettopp dette mye av tekstene våre handler om: folk som faller fra hverandre, forklarer Jon Roald.
Låt nummer tre fra den lokale indie-duoen slippes om kort tid.

 

Kenneth Kamp