Lesernes marked

Hundre prosent elsykkel

Konsernsjef i Brages, Espen Digernes (t.v.), er eier og gründer av elsykkelforretninga Djurny, som skal drives etter bilforretningsmodellen. Eric Breivik er selger og verkstedssjef. De grønne elsyklene til venstre er typiske bysykler, mens den rødbrune til høyre er noe av det heftigste man får tak i til terrengsykling. (Begge foto: Kenneth Kamp)

Selskapet Djurny har åpna elsykkelbutikk og -verksted i de gamle lokala til Brages Bilforretning på Moa.

Det er Espen Digernes, eier og konsernsjef i Brages, som står bak Djurny. Han har stor tro på framtida for elsykkelen:
– Det handler først og fremst om mobilitet og at det er praktisk med elsykkel, men også om folkehelse og miljø. Antall solgte per år her til lands nærmer seg 100 000, og det blir nok ikke lenge til det selges flere elsykler enn biler. Om få år kommer det til å stå minst en elsykkel i hver eneste garasje i Norge, det er jeg sikker på, sier Digernes.

Eric Breivik inne på det store, dedikerte elsykkelverkstedet. Her reparerer de og utfører sørvis både for egne kunder og andre.

Bilforhandlermodellen
Han forteller at Djurny er inspirert av bilforhandlermodellen, der man ikke bare har showroom og butikksalg, men også et verksted. Tilbud om årlig sørvis hører også med.
– Når man begynner å bruke elsykkel, blir den fort viktig for folk. Da må det helst gå fort dersom sykkelen trenger reparasjon. Samtidig er elsykler mer kompliserte og krever mer spisskompetanse enn vanlige sykler, og da blir det også helt andre krav til sørvis, poengterer han.

Kvalitetssykler
Elsykkelmerket som Djurny har valgt å satse på, er det amerikansk-kanadiske Kone, et merke som ifølge Digernes har produsert kvalitetssykler siden 80-tallet og er godt kjent i sykkelverdenen. Syklene hører til i den litt høyere prisklassen, men det mener han de er verd:
– Det er ofte både vanskelig – av og til umulig – å få tak i deler til billige sykler. Når man kjøper en kvalitetssykkel, så har man alltid rask tilgang på deler, sier han.

– Givende å gründe
Espen Digernes opplyser videre at selskapet Djurny ble etablert for to år siden, men på grunn av pandemien ble åpninga av butikken utsatt til 1. juni i år. Etter hvert er ambisjonen at Djurny skal vokse til å bli en kjede med flere utsalg.
– Som leder for et godt etablert konsern, har det vært veldig givende å gründe noe helt nytt og begynne å kjempe for å få kunder, sier Espen Digernes med et stort smil.

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no