Lesernes marked

Herja under NM på hjemmebane

Ålesund sportsdrill leverte gode prestasjoner og sterke resultater under helgens NM i Blindheimshallen. Foto: Andrea Kjerstad

I helga arrangerte Ålesund sportsdrill NM på hjemmebane i Blindheimshallen. Det endte med gode plasseringer og norgesmestertitler.

Under den nasjonale konkurransen for rekruttene var Ålesund sportsdrill helt overlegne, og tok med seg førsteplassene i alle klassene: individuell, par og tropp. I NM-klassene youth, junior og senior ble det også flere medaljer og sterke plasseringer. Martine Stuve tok 1.-plassen i klassen youth level A, Iselin Mari Solevåg og Henriette gjorde det samme i par youth level A, mens Margrete Bakkebø og Birte Lindbeck-Hauge fulgte like bak på 2.-plass i samme klasse.
Det ble også pallplasser i par youth elite med både 2.- og 3.-plass, mens de to troppene i eliteklassen endte på henholdsvis 2.- og 4.-plass. I eliteklassen er Ålesund sportsdrill for øvrig den eneste klubben i landet som stilte med to tropper.

Malene Skogtrø Olsen tok NM-gullet i klassen youth elite. Foto: Aart-Jan van Wijngaarden.

Utenom disse resultatene tok klubben også med seg to norgesmestertitler i eliteklassene. I klassen youth elite ble Malene Skogtrø Olsen norgesmester, mens Amalie Skeide Sandvik tok norgesmestertittelen i klassen senior elite.
Sportslig leder i Ålesund sportsdrill, Kristina Nøstdahl Haugsbø, er svært fornøyd med arrangementet, prestasjonene og resultatene klubben oppnådde i løpet av helga.
– NM sto til alle forventningene. Foreldrene i klubben har gjort en strålende jobb i planleggingen og gjennomføringen av arrangementet, og utøverne våre har gjort en flott innsats på gulvet og sidelinja. Det har vært utrolig stemning i hallen og jeg tror de aller fleste kunne forlate hallen med en god følelse, sier hun.
Og legger til at det meste klaffet bra for de aller fleste under helgas NM.
– De aller fleste har levert solide kjøringer og fått godt betalt for innsatsen sin, skryter Haugsbø.

Uttak til internasjonale konkurranser
NM fungerte også som det endelige uttaket til European Cup og VM, som begge avholdes i løpet av sommeren. Til VM ble det landslagsplass for begge de ferske norgesmesterne, Malene Skogtrø Olsen og Amalie Skeide Sandvik, der Skogtrø Olsen skal konkurrere i klassen Freestyle youth individuell, mens Sandvik blir å finne i seniorklassen. I tillegg fikk Sarah Mauren Florvaag og Leah Hansen Nygård landslagsplass i samme klasse som Skogtrø Olsen.
Totalt sender Ålesund sportsdrill 20 utøvere til European Cup som skal representere Norge i mange ulike klasser. Haugsbø håper at alle jentene fortsetter å levere gode prestasjoner, også på den internasjonale scenen.
– Jeg tror det blir årets høydepunkt for svært mange, og jeg håper de tar med seg solide resultater hjem. Samtidig håper jeg at vi klarer å gjenskape gullet fra European Cup i 2018 med artistisk gruppe. Det er klubbens store mål for mesterskapet, uttaler hun.

Amalie Skeide Sandvik ble norgesmester i klassen senior elite og forsvarte tittelen fra tidligere. Foto: Aart-Jan van Wijngaarden.

Fornøyde norgesmestere
Norgesmester i klassen youth elite, Malene Skogtrø Olsen, var naturligvis strålende fornøyd med å ta NM-gull i sin klasse.
– Det var helt ubeskrivelig og veldig kjekt! Det var gøy å se at den jobben jeg har lagt ned ga resultater, sier den nybakte norgesmesteren.
For Amalie Skeide Sandviks del, betød helgens NM-gull at hun forsvarte tittelen fra tidligere. Gjennom sesongen har hun på papiret vært den store favoritten til å ta tittelen, men innrømmer samtidig at det ikke var en selvfølge. Gullmedaljen smakte uansett godt.
– Det var en utrolig god følelse å ta gullet og forsvare tittelen. Det var et viktig mål, men med sterke konkurrenter var det avgjørende å prestere optimalt. Jeg følte at jeg leverte en ordentlig god opptreden, som gjorde at seieren smakte ekstra godt, sier Sandvik om NM-gullet.
Nå ser begge frem til å konkurrere og representere Norge i European Cup og VM.
– Det er en drøm å få representere Norge under VM i sommer! Det er også gøy at jeg får konkurrere med Agnes Marie Warberg under EC med paret vårt. Jeg tror det blir en drøm som går i oppfyllelse, lærerikt og veldig stort, sier Malene Skogtrø Olsen.
– Det er utrolig kjekt å få delta i begge mesterskapene og jeg tror det blir noen utrolig spennende konkurranser, sier Sandvik.
Og selv om opplevelsene i seg selv er nok for Sandvik, har hun likevel høye ambisjoner for sommerens konkurranser.
– Jeg håper å nå en finale i EC og en semifinale i VM. Det ville vært det ultimate, poengterer hun.

Kristian Moe
kristian@nyttiuka.no