Lesernes marked

Håper Vikafesten blir en tradisjon

Eier og daglig leder av Flan booking, Alf Aarseth. Her foran inngangen til Vikascena som arrangerer Vikafesten.

Lørdag 21. mai arrangeres Vikafesten for første gang, med fest-country og humor på programmet.

Vikafesten blir et utearrangement, som arrangeres av det nyetablerte kulturhuset Vikascena. Når arrangementet går av stabelen førstkommende lørdag, blir det som et lite prøveprosjekt, men håpet er at Vikafesten blir å finne på kulturprogrammet i årene fremover også.
– Vi vil gjøre Vikafesten til en årlig tradisjon tidlig på sommeren, sier eier og daglig leder av Flan booking, Alf Aarseth.

Vassendgutane (Pressefoto)

Slår på stortromma
Det er heller ikke hvem som helst som har blitt booket inn til Vikafestens debut. Kveldens humoristiske innslag blir gitt av Klypa, der publikum får en smak av Thomas Rystes velkjente figurer. Den fremadstormende karakteren Louis Myklebust, samt eldre ansikt som Palle og selveste Kjell «Kjellen» Bigset, vil alle gjøre en opptreden på Vikascena. I tillegg vil det folkekjære fest-country-bandet Vassendgutane avslutte kvelden med en to-timers konsert.
– Vi hadde lyst til å slå på stortromma første gangen. De er de to største aktørene av lokal tilhørighet, og passer til profilen vi ønsker å ha på arrangementet, sier Aarseth om valget av Klypa og Vassendgutane.
Målgruppa og aldersspekteret ble også tatt i betraktning når artistvalget ble gjort.
– Vassendgutane spiller så folkelig musikk at de appellerer til alle fra 18 år og oppover. Det var også en grunn bak artistvalget, legger han til.

Stor produksjon
Ifølge Aarseth er utearealet stort nok til å romme opptil 1600 personer, men siden det er første gangen Vikafesten avholdes og det i tillegg er et prøveprosjekt, har de valgt å ikke selge mer enn 1200 billetter. Dermed er fullt hus en realistisk målsetning.
– Billettsalget har gått bra, og vi regner med fullt hus og stormende jubel, uttaler Aarseth.
Han forteller også at det kommer til å bli en stor produksjon på utearealet utenfor Thon Hotel Baronen. Alle aktørene på huset er med på arrangementet, som betyr at Vikascena, hotellet, bowlingen og Vikapuben vil holde åpent under arrangementet. I tillegg vil det være to partytelt på området, mens selve konserten vil foregå på en egen scene.
– Konserten vil være på en scene på parkeringsplassen over broa. Der vil det bli en passasje over og folk vil bli slusa inn før området blir innegjerda, forklarer Aarseth.

Louis Myklebust, Kjell «Kjellen» Bigset og Palle. (Pressebilde)

Louis Myklebust og gjengen starter showet. Deretter blir det litt rigging til Vassendgutanes to-timers konsert, som avslutter arrangementet. Alf Aarseth ser frem til lørdagens begivenheter.
– Vi gleder oss veldig! Konserten med Vassendgutane blir en hitparade og det kommer nok til å bli veldig fullt, sier han.

Kristian Moe
kristian@nyttiuka.no