Lesernes marked

Håper nytt konsept skal øke entusiasmen

(Foto: AaFK)

Foran returen til Eliteserien lanserer AaFK konseptet «Fotballhelg i byen» i håp om å skape økt fotballentusiasme og et yrende byliv.

Etter opprykket har AaFK kjent på et økende engasjement rundt klubben fra folk på gata og i næringslivet. Det håper de å dra nytte av i årets sesong gjennom å være mer utadrettet og tilstedeværende.
– Publikum skal kjenne på økt tilstede-
værelse fra oss som klubb, enten det er i forbindelse med hjemmekamper, besøk på skoler eller arrangementer i bybildet, sier Vik.

Skal lage fotballfest
Det første tiltaket for å innfri dette blir altså konseptet «Fotballhelg i byen». Der AaFK har plukket ut fem hjemmekamper de skal lage fotballfest på Rådhusplassen i forkant.
– Etter pandemien er tiden inne for å glede seg over å kunne samles igjen. Vi har derfor plukket ut fem hjemmekamper med «ekstra krutt» i, der vi skal lage fotballfest for både små og store, forteller Trine Klemetsen, leder for «Prosjekt publikum».
Alle de utvalgte kampene spilles på søndager, slik at fotballfesten i sentrum kan foregå på lørdager, dagen før kampene spilles. Dette gjøres for at hele byen skal få muligheten til å henge seg på og bli med på moroa.

Hjemme mot Kristiansund
Første arrangement blir lørdag 2. april, dagen før seriestarten mot Kristiansund, og samme dag som AaFK Fortunas hjemmekamp mot Hønefoss på Color Line Stadion. Klemetsen lover et tettpakket og artig program.
– Vi skal ha program på scenen, stander med aktiviteter, artige konkurranser og fotballrelaterte utfordringer for store og små. Arrangementet er åpen og gratis for alle, med muligheter for å vinne kampbilletter, sier Klemetsen.
Det er dermed duket for en fantastisk fotballhelg i Ålesund 2. – 3. april, med begge AaFK-lagene i aksjon, samt debuten til «Fotballhelg i byen».

Kristian Moe
kristian@nyttiuka.no