Lesernes marked

Gir sommergave til Ålesund

Celina Akslen Vadset (9) gleder seg til å prøve sparkesykkelen på den nye «pumptracken» på Joachim H. Rønnebergs plass. Monica Molvær (Ålesund Sentrumsforening, f.h.), Susanne Lunde Petersen (senterleder hos Kremmergaarden) og Roar A. Juliebø (banksjef hos DNB bedrift Møre og Romsdal) ser fram til å få banen på plass denne uka. (Foto: Ole-Martin Sæthermoen)

Ålesund Sentrumsforening, DNB og Kremmergaarden gir en såkalt «pumptrack» i gave til Ålesund by. Målet er å gjøre bysentrum mer attraktivt for barn og unge.

Pumptrack er en bane med kuler, hopp og doseringer for sykler, sparkesykler og rullebrett, der en kan «pumpe» seg rundt på banen i stedet for å tråkke rundt.
– Det er veldig mange ungdommer som er ute og ruller på rullebrett eller sparkesykler i sentrum, men de har ikke så mange steder å gjøre det på. Derfor har det vært viktig for oss å finne et godt alternativ for dem, sier daglig leder i Ålesund Sentrumsforening, Monica Molvær.

Plassen foran rådhuset og Kremmergaarden får en pumptrack på 16,5 x 6 meter. (Foto: Ole-Martin Sæthermoen)

– Samlingspunkt
Pumptracken skal anlegges på Joachim H. Rønnebergs plass ved rådhuset.
– Det finnes få aktivitetstilbud i sentrum for denne gruppa av barn og unge, så vi vil gjerne gjøre plassen til et samlingspunkt, sier hun.
Prosjektet er godkjent på administrativt nivå i kommunen og vil få dimensjoner på 16,5 x 6 meter.
– Tror du det vil komme noen negative reaksjoner på banen?
– Hvis noen er kritiske, tar vi gjerne den diskusjonen, men vi ønsker å være med på å skape noe for barn og unge på et område som står tomt i dag. Hvis det viser seg å ikke fungere på sikt, kan man eventuelt flytte banen, svarer Molvær.
Hun påpeker videre at banen med hensikt vil være flyttbar, slik at den ikke skal være til hinder for arrangementer eller anna aktivitet på plassen.

DNB-midler
Sentrumsforeninga har midler stående på konto som skal brukes til prosjektet. Midlene kom fra DNB, som for mange år sia ga støtte til en skøytebane i sentrum. Skøytebanen ble det aldri noe av, blant anna på grunn av tekniske utfordringer.
– Dermed har vi jakta på noe anna å bruke pengene på, og et viktig kriterium har vært å muliggjøre en fysisk installasjon som gagner barn og unge gjennom hele året og som kan leve lenge, konkluderer Molvær.
– Jeg er stolt over at vi kan bidra til et aktivitetstilbud for barn og unge og i tillegg være en aktiv bidragsyter for å skape byutvikling i området, uttaler banksjef i DNB, Roar A. Juliebø.
I tillegg til midler fra DNB og Kremmergaarden, har sameiet i Notenesgata 6, sameiet Ålesund rådhus/Kremmergaarden og Ålesund Rulleforening spytta inn bidrag.
Pumptracken anlegges onsdag denne uka, og Sentrumsforeninga inviterer til monteringsdugnad fra klokka 11.

Av Andreas G. Hesselberg