Lesernes marked

Fusjonerer og bygger nytt

Her i Breivika kommer et nytt bygg som skal inneholde merkene Nissan, Hyundai og Mazda i tillegg til bruktbilavdeling.

Auto 8-8 Rico fusjonerer med Auto 8-8 Vestlandske og flytter til Breivika. Navnet blir Auto 8-8 Ålesund.

Dermed blir Auto 8-8 sine merker Ford, Nissan, Hyundai og Mazda lokalisert på samme sted, med kun et puslete steinkast imellom. Bygget som i dag huser Auto 8-8 Vestlandske blir en rein Ford-avdeling, mens Nissan, Hyundai og Mazda flytter inn i et nytt bygg der det i dag er parkeringsplass. Det nye bygget skal også inneholde bruktbilavdeling.
I tillegg skal bygget som Auto 8-8 har leid ut til Wist Last & Buss bli en egen enhet for klargjøring av nye og brukte biler samt dekkhotell, bilvaskeanlegg og bilutleie.

Slik blir det nye bygget, sett fra Lerstadvegen. (Illustrasjon: Auto 8-8)

Sprengt kapasitet
Fusjoneringa og flyttinga skjer som resultat av behovet for effektive prosesser med flere biler gjennom hvert anlegg og behov for større fysisk plass.
– Spesielt Auto 8-8 Vestlandske har sprengt kapasiteten på dagens anlegg, og ved å benytte bygget som Wist Last & Buss hittil har leid, gir dette oss en unik mulighet til å legge til rette for en stor og framtidsretta enhet med god beliggenhet, sier konsernleder Terje Sildnes til Nytt i Uka.

Vil ikke til Digerneset
Selv om mange i samme bransje har etablert seg på Digerneset, ønsker ikke nye Auto 8-8 Ålesund dette.
– Beliggenheten i Breivika er bra med tanke på handlemønsteret og bærekraft. Vi antar en transportbesparelse på mellom 600 000 og 800 000 kilometer per år for kunder og ansatte sammenlikna med å etablere oss på Digerneset, sier Sildnes.

– Vi gleder oss til det som skjer framover, sier konsernleder Terje Sildnes. (Pressefoto)

Omtrent ett år byggetid
Konsernlederen anslår ett års byggetid for nybygget, mens bygget med Wist Last & Buss skal tas i bruk i løpet av andre kvartal 2022.
– Alle ansatte skal med til ny lokalitet. Vi ser også for oss behov for flere ansatte på grunn av økt aktivitet, understreker Sildnes.
Spaden settes trolig i jorda i februar. Etter flyttinga skal Rico-anlegget trolig leies ut til andre aktører.

Andreas G. Hesselberg
andreas@nyttiuka.no