Lesernes marked

Fra fiskebåt til Milano

Julie Kristin Dyb skal snart i vei til Milano for å prøve å få en internasjonal modellkarriere. Men går det ikke bra, så er det ikke så farlig: Til sommeren er hun nemlig ferdig utdanna fisker med fagbrev. (Foto: Kenneth Kamp)

Til sommeren får Julie Kristin Dyb fagbrevet som fisker. Men før hun starter en yrkeskarriere på sjøen, skal hun prøve seg som modell i Milano.

Egentlig skulle den 20 år gamle godøyingen vært i Milano nå, men en bivirkning av seks uker på fiskebåt nordpå, gjør at Julie Kristin Dyb må utsette litt:
– Det er tungt, fysisk arbeid å jobbe på fiskebåt, så man får jo litt muskler. Det gjør at måla mine ikke er helt rette for Milano nå, forklarer hun.
Hun forteller at hun kunne ha dratt nedover likevel, men så lenge måla ikke er «rette», ville hun ha gått glipp av mange oppdrag. Derfor velger hun å bli hjemme til måla er der modellbransjen i Milano vil ha dem.
– Jeg er vanligvis glad i å trene med vekter, men nå blir det bare løping framover, sier hun med et smil.
Akkurat nå er altså Julie Kristin for muskuløs for Milano, men interessa er så stor for henne der nede at hun er hjertelig velkommen så snart måla er på stell. Derfor stresser hun ikke, men kommer til å ta den tida hun trenger for å få måla på plass.

Det mest spennende oppdraget Julie Kristin har hatt til nå, var da hun var i Stavanger for å vise fram noen av brudekjolene til den kjente designeren Leila Hafzi.

Vant Cabal-konkurranse
Modellkarrieren hennes starta for rundt fire år siden, da hun og en venninne meldte seg på en modellkonkurranse i regi av Cabal modeller her i Ålesund. 500 jenter meldte seg på, og fire av dem gikk videre til en finale. Der gikk Anne Kristin helt til topps. Som premie fikk hun bli med i teamet til Cabal, i tillegg til at hun fikk kontrakt med Heartbreak, et internasjonalt orientert modellbyrå i Oslo som Cabal har samarbeida med i mange år.
– Hittil har jeg hatt mest lokale oppdrag, fordi det har vært viktig både for meg og Janne Halkjelsvik hos Cabal at jeg skulle fullføre utdannelsen min før jeg satsa utenlands, forteller hun.
Noen oppdrag utenfor nærområdet har det likevel blitt, og det aller mest staselige oppdraget hun har hatt til nå, var i Stavanger:
– Jeg fikk vise fram noen av brudekjolene til Leila Hafzi! Det var veldig kjekt!

Fiskerfamilie
Julie Kristin, som er oppvokst i en fiskerfamilie med egne båter, har bare igjen en tur ut med fiskebåten før hun skal opp til lærlingeprøven. Den biten engster hun seg lite for, for hun har lært mye på sjøen i løpet av snart to år som lærling, forteller hun. At hun har den utdanninga i bunn før hun satser på modelleventyret, er hun svært glad for:
– Nå er det ikke noe problem dersom det ikke blir noe mer av modellkarrieren. Jeg er fortsatt litt usikker på om jeg skal begynne å jobbe som fisker allerede fra høsten og gjør modelloppdrag innimellom, eller om jeg skal satse fullt som modell og ha fiskinga som sikkerhet dersom det ikke fungerer. Jeg tror det blir det siste, sier hun med et smil.

 

Av Kenneth Kamp