Lesernes marked

Første gang på scenen i Ålesund

Første halvdel av Chris Holstens kommende album kom for et par uker siden og består av fem ganske rolige, melankolske låter. Den siste halv-delen, som kommer over nyttår, blir mer positiv og up-tempo. (Pressefoto: Pernille Sandberg)

Chris Holsten har vært i Ålesund mange ganger, men har aldri stått på scenen her. Det skjer på fredag.

Et langt større publikum fikk ørene opp for Chris Holsten gjennom «Hver gang vi møtes» i fjor. Deltakelsen i den populære TV2-serien førte også til et særdeles vellykka samarbeid med med-deltaker Frida Ånnevik: Sammen gav de oss pandemi-superhitten «Hvis verden», deres norskspråklige versjon av «If The World Was Ending».
– Frida er så god på ord og formidling! Det er vel ingen jeg kan lære mer av, enn av henne. Teksten til «Hvis verden» skrev vi sammen – versa hver for oss og refrenget i fellesskap, forteller Chris.
I etterkant fikk tekst-samarbeidet også uventa konse-kvenser for hans videre karriere:
– Engelsk har alltid kjentes som tryggeste, men å skrive på norsk, åpna en helt ny verden for meg, sier han.’

Over til norsk
Chris gikk inn i pandemi-bobla for å skrive nye låter, og ut rant det norskspråklige hitter som «Smilet i ditt eget speil» og «Bare når det regner». De har begge fått plass på den første halvdelen av LP-en «Bak en fasade», som kom som EP for et par uker siden. Tilsynelatende har overgangen til norsk også ført til nokså store musikalske endringer:
– Å synge på norsk og engelsk er to helt forskjellige ting, men det kommer raskere låtere på norsk også. Jeg er og blir en up-tempo-fyr, men det passa ikke så godt med raske og muntre melodier i starten av pandemien. På mange måter ble jeg bedre kjent med meg selv i den tida, og det kom noen roligere og mer melankolske låter. Men nå er humøret på topp igjen, og de låtene som kommer på den siste halvdelen av albumet, blir mye raskere og mer positive!

Bestevenn her
Når Chris går på scenen på Terminalen på fredag, er det altså første gang han spiller i Ålesund – til tross for at han har vært her en rekke ganger før:
– Bestekompisen min bor i Ålesund, så jeg har vært der ganske mye, gått på tur i fjellene og vært på randonnée-turer. Det er en veldig fin by! Terminalen er også et sted jeg har hørt mye om, så jeg gleder meg veldig til å få spille for ålesunderne!

Etter «Hver gang vi møtes» har Chris Holsten gått over til å skrive på norsk. På fredag spiller han fra hele repertoaret sitt når han går på scenen på Terminalen. (Pressefoto: Pernille Sandberg)

Inspirasjon på Giske
Videre kan han fortelle at en del av det kommende albumet er spilt inn i Ocean Sound Recordings på Giske. Det var også en svært positiv opplevelse:
– Det må være Norges fineste studio, i de flotteste omgivelsene. Jeg dro dit fordi jeg trengte inspirasjon til å skrive låter, og det fikk jeg! De låtene blir med på del to av albumet, som kommer etter nyttår, sier han.

Gospel og funk
Chris Holsten er vokst opp med mye musikk i familien og begynte tidlig å synge. Han forteller at han særlig mye funk og gospel i oppveksten, og at dette er stilarter som har fått sette preg på hans egen musikk. Blant anna har han med et gospelkor på flere av de nye låtene.
På Terminalen på fredag kan publikum vente seg et bredt spekter av Chris’ låter:
– Det blir en god kombo av de nye norske låtene og de eldre engelske. Jeg gleder meg veldig til å lage fest sammen med ålesundspublikummet!

Av Kenneth Kamp