Lesernes marked

Følger designerdrømmen

Interiørdesign handler ikke bare om farger: – Her har jeg fått ansvar for alt fra møbler, lys og innredning til kunst på veggene, forteller Inger-Lise Lillerovde. Den som får æren av å pryde veggene på Racoon med bilder, er kunstfotograf Jannecke Sanne.

Inger-Lise Lillerovde fra Fosnavåg fikk tilnærma frie tøyler da hun fikk oppdraget med å designe den nye Racoon-kaféen på Amfi Moa. Det hele starta på hjemmebane – eller rettere sagt Instagram.

37-åringen er frisør og makeupartist med egen salong i Fosnavåg, men har etterutdanna seg til interiør-designer. Nå tar hun både private, kommersielle og kommunale designoppdrag.

 

– Jeg har mye å gjøre, så det blir nok ikke mindre framover, sier Inger-Lise Lillerovde. Som interiørdesigner vektlegger hun fordelen med å ha gode sparringspartnere rundt seg, slik at man ikke alltid står alene med idéene sine.

Begynte med sin egen bolig
– Det var etter at vi bygde hus hjemme at jeg starta å bruke Instagram ganske aktivt for å hente inspirasjon. Da ville jeg også gjerne bruke mitt eget hjem som en inspirasjon for andre. Men det å leve av Instagram alene, kan være litt skummelt, så derfor tok jeg etterutdanninga som interiørdesigner, forteller Inger-Lise.
Med over 148 000 følgere på Instagram – og mange oppdrag som interiør-designer – ser hun nemlig ikke bort fra at interiør-interessen kan bli en levevei. Hun kunne ha lagt bort frisøryrket hvis hun ville.
– Jeg kunne nok ha levd av det , men jeg ønsker fortsatt å ha en finger med i spillet i frisørsalongen, smiler hun.

Totalpakke
Racoon er det første kommersielle pro-sjektet hun har på Moa.
– Her har jeg fått hundre prosent frie tøyler. Jeg fikk presentere et konsept for eierne, og så har vi justert det sammen. Det å skape noe som kan skille seg positivt ut, er veldig spennende, sier hun.
Her har Inger-Lise ansvar for både farger, innredning, møbler, lys og kunst, og i denne typen konseptutvikling er hun nøye med å ta høyde for elementene som kunden ønsker.
– I et konsept som Racoon skal man treffe veldig bredt. Det bør være moderne, ikke for sterilt, og det skal være god atmosfære. For sterke farger og elementer, er det ikke alle som trives med, sier hun.
– Hvor mye rom for din personlige stil har du i slike oppdrag?
– Det kommer litt an på prosjektet, men jeg designer nok ikke noe jeg selv ikke liker. Likevel blir min personlige stil satt litt til side fordi jeg skal utvikle konseptet i samarbeid med oppdragsgiveren.

– Lidenskap
– Hvor henter du inspirasjonen din, foruten i sosiale medier?
– Jeg henter nok mest inspirasjon når jeg er ute og reiser, for eksempel ved å oppsøke ulike kaféer, restauranter og hoteller. Mye av inspirasjonen kommer også fra naturelementer i form av farger, former og teksturer. Dette utgjør mye av stilen min.
– Hvordan lykkes man slik du har gjort?
– En må nok ha både lidenskap og pågangsmot. Det å gjøre det til en levevei tar nok litt tid, og en må prøve å finne sin egen stil og kjenne på hva man ønsker seg. Ikke prøv å kopiere andre, men gå den veien du selv synes er best!
– Så trender er ikke så viktige?
– En ting er å følge med på trender, men det er enda viktigere å treffe personligheten til den du innreder for. Kunden må få en opplevelse av at det blir personlig, understreker Inger-Lise.
Til slutt må vi jo spørre om det er noe spesielt hun liker interiørmessig:
– Jeg er veldig glad i lamper! Det er en viktig og iøynefallende del av interiøret. Dessuten finnes det så mange flotte stoler, avslutter Inger-Lise Lillerovde.

Av Andreas G. Hesselberg