Lesernes marked

Fjord Cadenza i full skala

 

Silje Nergaard synger sammen med Trondheimsolistene på avslutningskonserten. (Pressefoto: Mathias Bothor)

Årets Fjord Cadenza blir en fullverdig festival med variert program.

Torsdag denne uka er det klart for åpningskonserten for årets Fjord Cadenza. Den gleder festivalsjefen seg til:
– Det er tett mellom godbitene på årets festivalprogram, og åpningskonserten på Gomerhuset er kanskje den mest undervurderte godbiten. Det kommer til å bli en feiende flott konsert og et etterlengta gjenhør med vinneren av solistkonkurransen på Fjord Cadenza i 2019, Ina Han Brekke. Den gang var hun et 16 år gammelt stortalent, nå er hun 18 og karrieren hennes er i ferd med å ta av, sier Hallvard Steinhovden.

For mange vil nok konserten med 84 år gamle Arve Tellefsen og Trondheimsolistene i Ålesund kirke bli et høydepunkt under årets Fjord Cadenza. (Pressefoto: Marius Viken)

Mozart fra hjertet
Ina Han Brekke skal spille et reint Mozart-program sammen med Trondheimsolistene. Musikken er utvalgt av Rune Bergmann, som skal dirigere det hele:
– Rune har håndplukka Mozart-programmet fra hjerterota si; det er noe av den aller fineste musikken han vet om. At han skal dirigere Trondheimsolistene er også ganske spesielt, for det er svært sjelden de spiller med dirigent, forteller festivalsjefen.

Jazz og folk
En annen konsert som Steinhovden trekker fram, er Perleskum i Skodje kirke. Perleskum består av to folkemusikere og to jazzmusikere: Jorun Marie Kvernberg (fele, hardingfele, sang, komposisjon), Unni Boksasp (folkesang, harpeleik/siter), Lars Andreas Haug (tuba) og Dag-Filip Roaldsnes (piano).
– Det blir eit spennande møte mellom folk og jazz, i et utrolig flott rom – og ett av stedene der Fjord Cadenza starta.

Fjord Cadenza-festivalsjef Hallvard Steinhovden lover et fullverdig, variert og spennende festivalprogram i år. (Pressefoto)

Levende legende
Årets Fjord Cadenza kan også lokke med selveste Arve Tellefsen i Ålesund kirke:
– 84 år gamle Arve Tellefsen er en levende legende, og kanskje den største musikkformidleren vi har. Når han skal spille noen av sine musikalske favoritter i ett av Ålesunds aller flotteste bygg, sammen med Trondheimsolistene, så er det klart at det kommer til å bli en stor opplevelse, sier Steinhovden.

En overraskelse
Også avslutningskonserten på søndag fortjener litt ekstra oppmerksomhet, synes festivalsjefen:
– Silje Nergaard sammen med Trondheimsolistene kommer til å bli helt fantastisk! I tillegg har vi en liten overraskelse: Siden den store tangokomponisten Astor Piazzola ville fylt 100 år i år, har vi overtalt fiolinist Atle Sponberg, som også skal spille på Klassisk Gourmet på Storfjord hotell sammen med pianist Christian Grøvlen, til å bli en dag ekstra. Sponberg, som regnes som Norges fremste tangofiolinist, skal hylle Piazzola med et lite innslag midtveis i avslutningskonserten, røper Hallvard Steinhovden.

Av Kenneth Kamp