Lesernes marked

Feirer 25 år i byen

Karisma Interiør feirer 25 år i et særdeles hjemmekoselig lokale. Foruten Randi Eide (t.h.) og Mona Roaldsand Vartdal er det ansatt én ekstrahjelp.

Karisma Interiør feirer 25 år i Ålesund sentrum. Markedet har vært tøft gjennom disse åra, men innehaver Randi Eide ser lyst på framtida.

Lokalitetene har skifta litt gjennom årene, og nå er butikken velplassert i Kipervikgata 8.
– Dette er lidenskapen! Hadde det ikke vært det, så…. Det er en tøff bransje, reflekterer innehaver Eide, som er utdanna innenfor interiørdesign.

– Særpreg

Butikken har klart seg gjennom 25 år, i konkurranse med større kjeder. Eide mener det skyldes at de leverer noe unikt.
– Da jeg starta i 1995 var jeg ikke så opptatt av hva kjedene gjorde, for de var så annerledes enn oss. Men de siste åra har det skjedd en stor forandring; de har knytta til seg designere og fokusert på trender og merkevarebygging. De har nok tatt en del kunder fra oss, sier hun.
– Hva var det unike dere ville tilby?
– Vi tenkte at vi måtte ha noe som skiller seg litt ut; antikviteter, vintage og andre produkter med et annet særpreg og uttrykk, svarer Eide.

Fokus på interiørdesign

Omtrent 60-70 prosent av omsetninga genereres nå gjennom interiørdesigntjenestene de leverer. Da er de på hjemmebesøk hos kundene for å hjelpe til med interiør og innredning.
– Butikken har blitt mer som et showroom, som viser fram hva vi kan levere, forklarer Eide.
Stilmessig leverer de det aller meste, alt etter kundens behov. Framtida ser positiv ut, mener eieren:
– Vi har jobba mye med kostnadssiden, og vi er bevisste på hvilke ting vi tar inn. Omsetninga har vært større tidligere, men nå har vi faktisk bedre resultat.