Lesernes marked

Familiefest på Laav-en

Kai Martin Kvalsund hos Musikktorget og Nedregaard-grunneier Inger Johanne Langeland inviterer til Laavfest, en endagers familie- og musikkfestival, i august.

Laavfest skal bli en festivaldag med aktiviteter for hele familien på dagtid og konserter for ungdom og voksne på kveldstid.

Kai Martin Kvalsund hos Musikktorget, som har ansvaret for å sy sammen det musikalske programmet på Laavefest, forteller om bakgrunnen for arrangementet:
– Det starta med en tanke om å arrangere en liten sommerfest for Daaekvartalet, med de tre banda som i dag øver fast i låven på Nedregaard: Groove Guerilla og PGN, som begge har holdt på en stund, og det unge og ferske Nova. Så begynte vi å tenke litt større …

For hele familien
Gradvis vokste ideen seg til en hel festivaldag med som starter med ulike familiaktiviteter og avsluttes med konserter for voks-ne og ungdom over 15 år.
– De som skal spille, blir i stor grad unge, lovende, lokale band, men også mer kjente band og artister fra hele regionen vår, sier Kai Martin.
Grunneieren på Nedregaard, Inger Johanne Langeland, fortell-er om en enorm interesse for arrangementet:
– Etter bare fire dager på Facebook, hadde vi fått over 1200 følgere, så det er tydelig at folk er sultefora på festival- og konsert-opplevelser, sier hun.

Starter med 600 billetter
Området har plass til nærmest ubegrensa mange publikumm-ere, og håpet er at koronarestriksjonene slippes opp såpass mye at riktig mange får mulighet til å være med på festivaldagen. Per i dag planlegger de likevel etter dagens reglement, som sier maksimalt 600 tilskuere, fordelt på tre kohorter med 200 i hver. Det er det antallet billetter som vil bli lagt ut til å begynne med, så vil det eventuelt bli supplert med flere etter hvert.

Humor også
Det blir ikke bare musikk på scenen, heller: To av dem som er klare for Laavfest, er Klypa og Ørjan Liavåg, som kommer med det siste showet sist, mens stand up-komiker André Ulve-seter skal være konferansier. På musikerlista finner vi foreløpig Neon Ion (Natalie Sandtorv) med band, Mikhail Paskalev, Eric & The Horsemen og Jacob Sewerin, i tillegg til de tre som øver fast i låven. Flere kommer til etter hvert.
– Fra før så er det jo ingen musikkfestivaler av en slik størr-else i indre bydel, så vi syntes det var på tide. Vi gleder oss veldig, sier Kai Martin Kvalsund.
Dato for verdens første Laavfest blir lørdag 14. august.

Av Kenneth Kamp