Lesernes marked

Endelig Tinestafett igjen

Elevene var glade for at Tinestafetten kunne arrangeres igjen. Fra venstre: Stella Walderhaug, Frøya Kjølas Lillebø, Live Bergset Walderhaug, Signe Kvalsvik Lillås, Jonas Groven, Daniel Knutsen Slinning, Daniel Flem, Oneil Munir Salem.

Etter to år uten Tinestafetten på grunn av koronapandemien, kunne den tradisjonsrike stafetten for barn endelig arrangeres igjen, på Aksla Stadion på tirsdag.

Tidligere år har IL Valder arrangert stafetten på Aksla, men i år ønsket de å fokusere på sitt eget nærområde med stafett på Valdervoll. Da ingen idrettslag i Ålesund ville ta på seg ansvaret for å arrangere stafetten, gikk lærere og ledere fra ulike skoler sammen, og sørget for at det ble stafett på Aksla Stadion. De deltakende skolene i år var Voldsdalen, Åse, Hatlane, Spjelkavik og Fiskarstrand.
– Vi syntes at det var så trist at ikke skolene i Ålesund skulle få muligheten til å ha Tinestafetten i år, så vi gikk sammen for å få det til. Det føles veldig fint å kunne gjennomføre og vi er veldig fornøyde, sier avdelingsleder for 5.-7.trinn ved Voldsdalen skole, Marita Hagen Kvalsvik.

Marita Hagen Kvalsvik og Nicolas Berg var blant lærerne som gikk foran for å arrangere årets Tinestafett.

Positiv respons
Både Hagen Kvalsvik, og lærer ved Spjelkavik skole, Nicolas Berg, forteller at responsen har vært utelukkende positiv.
– Det har vært tidkrevende fordi det er mange brikker som skal på plass, men alle har vært så positive og da gikk det fint, sier Hagen Kvalsvik.
– Folk har vært veldig positive til å gjennomføre, legger Berg til.

Under årets stafett var det elever fra 6.- og 7. trinn fra de deltakende skolene som løp. På tross av dårlig vær og mye regn, hadde barna det veldig gøy på stafetten.
–De var veldig engasjerte og ivrige, både når det gjaldt løping og heiing, forteller Berg.

Kristian Moe
kristian@nyttiuka.no